Onsdagens omröstning handlade om ett tillägg till budgeten för 2016 som kan dra ned bidragen med 130 miljoner euro årligen, skriver El País.

Detta går inte att genomföra i en handvändning, enligt den spanska tidningen. Först måste EU:s stats- och regeringschefer förhandla om saken som innebär en regeländring av den gemensamma jordbrukspolitiken.

Ingenting kunde dock lägga sordin på djurrättsorganisationen Peta som med likasinnade firade utanför parlamentet i Strasbourg.

"Detta är ett enormt betydelsefullt beslut som kan innebära den slutliga spiken i kistan för Spaniens redan ansträngda tjurfäktningsindustri. Att plåga tjurar för underhållning tillhör medeltiden och inte det 21:a århundradet", sade Peta-chefen Mimi Bekhechi i ett pressmeddelande.

Tillägget berör inte bara Spanien, utan även Frankrike och Portugal.

Omröstningen i EU-parlamentet slutade med 438 ja mot 199 nej. Motståndet mot tjurfäktning speglar snarare olika synsätt mellan nord och syd, än mellan vänster och höger, noterar El País. Medan Nordeuropas socialdemokrater och liberaler allmänt stödde förslaget, röstade merparten av de spanska socialisterna (9 av 14) emot.

EU-parlamentet har tidigare röstat om tillägget, men detta är första gången en majoritet står bakom.