Fakta: Styrkor som krigar i Syrien

Syriens armé kontrollerar en tredjedel av Syrien, där omkring halva den återstående befolkningen bor. Trupper från Hizbollah i Libanon, Iran och Irak stöttar regeringsarmén.

Ryssland har en flygbas i Latakia och en flottbas i Tartus. Flygbombar sedan tre månader tillbaka oppositionens styrkor.

Den hårdföra islamiströrelsen Ahrar al-Sham bekämpar regimen och finansieras av Turkiet och länder runt Persiska viken. Nusrafronten är en islamistisk rörelse knuten till al-Qaida.

Jaysh al-Islam (Islams armé) är den viktigaste rebellgruppen i Damaskus.

Islamiska staten (IS) är den mest välorganiserade och brutalaste av styrkorna som bekämpar regimen. Den har kontroll över en tredjedel av Syrien och har utropat ett kalifat.

Den kurdiska gerillan YPG kontrollerar delar av norra och nordöstra Syrien.

32-årige Ihab frontar om dryckessortimentet i sin fars butik i Latakia vid den syriska kusten.

– Förr efterfrågades mest whisky och arrak, men efter att ryssarna anlänt till Syrien har det bytts mot vodka, säger han, och tillägger med ett leende:

– Så jag ställer flaskorna längst fram så att de kan få tag i dem direkt.

Ryssland har backat president Bashar al-Assad och den syriska regimen sedan upproret bröt ut 2011. I september förra året trappade landet upp sin inblandning i inbördeskriget med flygangrepp.

Stridsflygplan och flera tusen militärer har placerats på flygbasen Hmeimim, söder om provinshuvudstaden Latakia. Ryska soldater som tar sig in till staden för mat eller underhållning har inneburit en helt ny kundgrupp för det lokala näringslivet.

– Försäljningen har gått upp med över 20 procent eftersom de inte prutar, säger Ihab.

29-årige Haidar driver en nyöppnad restaurang som han döpt till "Ryssland". Han har anlitat en språklärare för att personalen ska kunna kommunicera med sina nya gäster och försöker hitta en kock som kan tillaga en hel meny av ryska rätter.

– Ryssarna har återupplivat både nattlivet och den dagliga handeln.