Fakta
Snabb karriär
Namn: Antonina Petkovic 
Yrke: Modell 
Från: Serbien
Aktuell med: Nya  prestige­fyllda uppdrag över hela värld­en och hon syns just nu överallt. Hon startade sin modell­karriär under 2012 och har på bara några få år lyckats etablera sig i bran­schen där modehus som Tom Ford, Chloé och Elie Saab  bara är några av hennes många uppdragssgivare. 
 

Metros skönhetsexpert Caroline Sandström visar hur du sköter om din hy. Mer om skönhet hittar du här.

1. Vårda din hy
För att få en så återfuktad och frisk hy som möjligt är det viktigt att vårda den väl. En bra dag- och nattkräm samt ett serum är tre produkter väl värda att investera i till ditt badrumsskåp. Det är A och O att vårda basen för en bra grund. Applicera sedan en lystergivande primer som får sminket att hålla bättre under dagen och en täckande concealer på röda och mörka partier för att skapa en så jämn hy som möjligt.

2. Skapa lyster
Skapa sedan finishen genom att använda dig av ett puder som passar din hudton. Men tänk på att välja ett som tillför fukt och lyster istället för ett som mattar ner hyn, för ett friskt och glänsande glow. Vill du åt ännu mer lyster? Ta hjälp av din highlighter som du lägger på såväl kindben, näsrygg, under ögonbrynen som på läppens amorbåge.

3. Lätt touch av rouge
Avsluta sedan hela look­en genom att addera pytte­lite maskara på ögonfransarna. Tänk även på att använda en brun färg så att ögat inte blir så intensivt som av en svart. Fyll därefter i brynen samt lägg på ett lätt beigt eller ljusrosa läppstift på läpparna. Fullborda sedan looken med en lätt touch av ditt rosatonade rouge, för en piggare look.