De vanligaste felstavningarna på våra populäraste sökningar

1. Youtube. Detta ord verkar uppenbarligen vara det svåraste av de mest googlade i Sverige. Vanligast av de närliggande felaktiga alternativen är att söka efter "yutube".

2. Google. Trots att de flesta webbläsare tillåter dig att skriva dina sökord direkt i adressfältet är det väldigt många som googlar ordet Google. Faktum är att det är det femte vanligaste ordet att googla i Sverige. Men det är också många som söker på "googel", och även "googlw". Men det sistnämnda har nog mer att göra med att tangenten w är placerad bredvid e på våra tangentbord. I exempelvis Frankrike där z sitter bredvid e är det i stället "googlz" som utgör de flesta felgooglingarna.

3. Facebook. Svenska och engelska ord är som bekant ofta snarlika, både till uttal och stavning. Så är fallet till exempel med ordet bok. Så ni har säker redan gissat att de som söker efter "Facebook" och gör det fel oftast knappar in "facebok".

4. Blocket. Ett ord som sticker ut från de övriga felgooglingarna är denna ensamstående svenska representant. I stället för "Blocket" är de relativt många som har sökt efter "bloket".

5. Swedbank. Detta tillsynes halvsvenska ord kan lätt röra till det för många, som i stället söker efter "svedbank".

Många av de mest populära hemsidorna i Sverige är antingen amerikanska eller använder engelska ord. Och det tycks göra det hela lite knepigt för oss ibland.

Bland de tio mest googlade orden i Sverige ingår Facebook, Swedbank, Youtube, Blocket, och även Google själv. Men det är inte alltid lätt att veta hur de stavas.

►LÄS MER: Google avslöjar engelska glosorna som svenskarna behöver hjälp med

Här är några av de vanligaste misstagen vi gör när vi söker efter våra mest populära hemsidor.