Därför ringer svenska djurägare hem till sina djur

Jag saknade mitt djur 35 procent

Jag ville säkerställa att mitt husdjur levde och mådde bra 15 procent

Mitt husdjur saknade mig 12 procent

Mina barn saknade vårt husdjur 11 procent

Jag ville inte att mitt husdjur skulle glömma bort mig 5 procent

Det var ett misstag 2 procent

Annan anledning 51 procent

Källa: eBeach

Många svenskar har semester just nu. För en del bär semesterfirandet av utomlands och då får husdjuren oftast stanna hemma. Men när saknaden efter kaninen, katten eller fisken blir för stor finns Skype och andra videotjänster för husse eller matte att använda sig av. Var sjunde svensk djurägare använder videotjänster för att ringa hem till sitt djur under semestern, visar en undersökning från online-resebyrån eBeach. 

► LÄS MER: Katten var på rymmen i över ett år – levde lyxliv i djuraffär

35 procent av djurägarna som ringer hem till sitt husdjur gör det av saknad, medan 15 procent uppger att de ringt hem för att kolla att djuret lever. Tolv procent ringde för att duret saknat dem och lite längre ner på listan återfinns fem procent som ringer för att de inte vill riskera att djuret glömmer bort dem.

Två procent av de 1 061 personer som deltagit i undersökningen uppger att de alltid ringer hem till sitt husdjur när de är ute och reser. Vilket är lika många som de som uppgett att de ringt hem till djuret av misstag. Fyra procent berättar att de flera gånger när de varit ute och rest ringt hem till djuret, medan åtta procent uppger att det hänt någon gång. Av deltagarna som uppgav att de hade ett husdjur hade majoriteten katt eller hund. 

► LÄS MER: Hundar älskar sina ägare mer än vad katter gör