​I början av februari avslöjade Aftonbladet att 30-åriga juristen Joel Ankar uttryckt sig rasistiskt på nätforum. Ankar kallade professor Jerzy Sarnecki för judesvin, försvarade apartheid och skrev att kvinnor som blir slagna hade sig själva att skylla. 

►LÄS MER: SD-jurist skulle sparkas efter rasistiska kommentarer – jobbar fortfarande kvar

När avslöjandet gjordes jobbade Joel Ankar för Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg som snabbt gjorde klart att 30-åringen skulle få lämna sina uppdrag. Men Ankar fick jobba kvar på SD:s kansli i Bryssel.

Nu 15 månader senare sparkas han, uppger Aftonbladet.

– Förra veckan var hans sista arbetsvecka, han är arbetsbefriad. Det har sin grund först och främst i de kommentarer som han skrev på Flashback för ett antal år sedan, säger SD:s presschef Henrik Vinge till tidningen.

Joel Ankar har tidigare kommenterat vad han skrivit på Flashback:

”Jag tar starkt avstånd ifrån vad jag skrivit på Flashback för 6-7 år sedan. Uttalandena jag gjorde då skrevs i affekt och präglades av okunnighet, okänslighet och ilska. Jag är en annan person idag och har mognat betydligt. Jag vill be om ursäkt till de som känt sig kränkta eller illa berörda av mina uttalanden", har han skrivit i ett sms till Metro. 

►LÄS MER: SD-juristen erkänner rasistiska kommentarer: ”Jag är en annan person idag”