Sverigedemokraterna i Lund lägger ut kartor och listor över tilltänkta flyktingboenden på Facebook, skriver Sydsvenskan.

Detta har fått justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) att reagera kraftigt i en tweet på Twitter.

"I en tid när flyktingboenden sätts i brand, lägger SD alltså ut adresser och kartor på planerade boenden. Avskyvärt!", skriver han.

TT har gett Morgan Johansson möjlighet att utveckla sin kritik men han har avböjt.

Sverigedemokraterna avfärdar att publiceringen skulle innebära en risk för nya attentat.

– Vi motsätter oss all form av våldsverkan. Skulle någon vilja begå våld mot folk eller byggnader så kan de ta reda på var de ligger på egen hand. De behöver inte oss för det. Vårt syfte är bara att informera medborgarna så att de som vill kan klaga och reagera, säger Ted Ekeroth, ordförande för SD i Lund, till Sydsvenskan.

Bakgrunden till publiceringen är enligt partiet att kommunen bryter mot reglerna kring bland annat bygglov. Men enligt byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson (S) stämmer det inte.

– De går nazisters och främlingsfientligas ärenden när det gäller att försöka göra det extremt publikt var det föreslås flyktingboenden. Det är oerhört dåligt omdöme och det visar bara att deras öppningar mot extrema rörelser är tydliga, säger han till tidningen.