Fakta: Mordet i Dalarna

Den 60-åriga kvinnans kropp hittade utanför Långshyttan i Hedemora kommun i lördags. Hon hade anmälts försvunnen den 28 juni. Men polisen tror att kvinnan hade mördats redan den 17 juni.

I helgen greps och anhölls sju personer misstänkta för inblandning i mordet. En åttonde person, som var anhållen i sin frånvaro, kom självmant till polisen i söndags kväll. Fyra personer var då anhållna, men en av dessa personer frigavs dagen efter.

I söndags häktades tre män och en 20-årig kvinna på sannolika skäl misstänkta för mord. Kvinnan har erkänt gärningen och två av männen medger att de är inblandade. Den tredje häktade mannen förnekar brott.

På tisdagseftermiddagen häktades två av de tre anhållna personerna misstänkta för att vara inblandade i mordet. Den 21-åriga kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, något som hon nekar till. Strax efter häktades en 45-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnans kropp hittades vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i helgen. I söndags häktades fyra personer, tre män och en 20-årig kvinna, misstänkta för mordet. På tisdagen häktades ytterligare två personer misstänkta för inblandning i brottet.

En 21-årig kvinna blev häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, rapporterar dt.se.

Nekar till brott

Några av de häktningsskäl som åklagare Sanna Gens uppgav var att kvinnan på fri fot skulle kunna hålla sig undan lagen, förstöra eller försvåra bevis och fortsätta att begå brott. Kvinnan nekar till anklagelserna.

En 45-årig man blev häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen begärdes häktad på samma grunder som 21-åringen. Han nekade genom sin advokat till mord och medhjälp till mord.

Under onsdagsmorgonen väntar häktningsförhandlingen mot en 26-årig man.

Ekonomiskt motiv

Den mördade kvinnan ska ha lånat ut pengar till de misstänkta gärningspersonerna. Detta kan ligga bakom hennes död, säger hennes exmake till Expressen.

– Det är en bild som vi också har och som vi jobbar utifrån, säger Stefan Dangardt, presstalesperson för polisen i Dalarna, till TT.

Exmaken tror att kvinnan hade försökt att få tillbaka sina pengar och att det kan vara en orsak till mordet.

– Vi jobbar utifrån att det är ett ekonomiskt motiv. Det är pengar som det rör sig om, säger Stefan Dangardt.

Polisen har misstankar om var brottet har begåtts, men är inte helt säker på platsen än.

– Vi är övertygade om att fyndplatsen inte är platsen där hon mördades.

– Vi har en ganska klar bild av hur det har gått till, men det är ingenting som jag vill prata offentligt om än, säger Stefan Dangardt.