Tips på hur par ska gå tillväga för att öka sina chanser att få barn är många. Råd om allt från rätt mat till rätt ställningar haglar över paren men nu kan Metro krossa en utav myterna.

Många har tidigare trott att mäns potens ökar om de bunkrar upp sperman och avstår från sex fram tills det är dags för befruktning. Men enligt Daily Mail tar North Middlesex Hospital i London nu död på teorin. Sjukhuset menar tvärtemot tidigare råd att mer sex ökar chanserna att få barn. Detta eftersom färsk sperma lättare leder till graviditet.

LÄS MER: Storleken spelar roll – fast inte där du tror

Efter att ha studerat 73 par som alla försökte få barn genom insemination konstaterade sjukhuset att sex två gånger i timmen tripplar mäns chanser att få barn.

Insemination innebär att sperma injekteras i livmodern och när männen fixade fram två spermaprov inom en timme och den senare satsen användes vid insemineringen resulterade det i graviditet för 20 procent av paren. Väntat resultat vid inseminering är sex procent men genom att använda den andra satsen tredubblades antalet graviditeter.

LÄS MER: Skiftarbete kan ge nedsatt fertilitet

Studien var en del av ett projekt där resultaten vid inseminering och provrörsbefruktning jämfördes. Resultatet antyder att mer sex boostar fertiliteten snarare än minskar den och upptäckten tros göra skillnad även för par som försöker att få barn utan fertilitetsbehandling.