Fakta: Terrordåden i Bryssel

Vid åttatiden på morgonen den 22 mars exploderade en bomb vid incheckningsdiskarna i avgångsterminalen på Bryssels internationella flygplats Zaventem. Strax därefter skakade en andra explosion flygplatsen.

En dryg timme senare skedde en explosion på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek, som ligger alldeles intill EU-kommissionens högkvarter.

Minst 32 människor dödades och omkring 300 skadades i de båda attackerna, som extremistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig, och som utfördes av självmordsbombare.

I måndags höjdes siffran över offren för terrordåden i Belgiens huvudstad till 35.

"Efter en grundlig genomgång sjunker antalet offer till 32. Fortfarande är 94 personer på sjukhus, skriver landets hälsominister Maggie de Block på Twitter.

Den terrordrabbade flygplatsen Zaventem i Bryssel kommer att vara stängd även i morgon, rapporterar AFP. När den öppnar igen kommer den ha starkt begränsad kapacitet, och det tar månader innan den är i full drift igen, säger flygplatschefen Arnaud Feist till tidningen L'Echo.

På tisdagen genomfördes tester på flygplatsen, där två självmordsbombare orsakade stora förluster i människoliv och materiella skador i förra veckan, där cirka 800 anställda kontrollerar om det går att använda provisoriska rutiner med tillräcklig säkerhet.

– I princip, om alla ger grönt ljus, kommer vi att vara nära en lösning, säger Feist.

Han uppger dock att flygplatsen i så fall kan hantera 800–1 000 passagerare i timmen, ungefär en femtedel av normal kapacitet.

– Vi måste vänta i månader, säger Feist om när full drift kan uppnås igen.