Martins inlägg på Facebook:

"Hej alla vänner på FB. Den här killen Sigge vill så gärna spela tv-spel på egen hand. Idag spelar vi åt honom eller så får vi hålla i hans händer o fingrar och hjälpa honom på så sätt. Sigge är muskelsvag o orkar helt enkelt inte trycka ner de knappar som finns på kontrollerna till Wii el PS3. Skulle han kunna göra det så hade han ju kunnat spela vissa spel. Så nu eftersom FB är så fantastiskt så tänkte jag att vi kunde hjälpas åt att dela detta så kanske det finns någon uppfinnings-Jocke därute som skulle kunna hjälpa Sigge. På sin dator har han ögonstyrning men det har vi inte hittat till tv-spel.

Så dela på och kom gärna med tips o idéer vilka tacksamt tas emot!"

Sigges pappa, Martin Gustafsson, bestämde sig därför för att fråga om hjälp, via Facebook efterfrågade han ett sätt att spela utan vanlig handkontroll för sin sons skull, responsen var otrolig:

– Det har varit en genomslagskraft utan dess like, det känns fantastisk att folk bryr sig så mycket om vår lilla kille, och vi har fått så mycket tips, säger Martin till Metro. 

► LÄS MER: "Paranormal activity" blir tv-spel

– Jag försökte tidigare att tejpa fast kontrollen på hans fot, då kunde han styra lite, men han behöver hjälp att trycka på knapparna, och då kan han bli upprörd om man måste hjälpa honom hela tiden, han är helt klar i huvudet, det är bara musklerna som inte är med. 

Sigge har en muskelsjukdom som är väldigt ovanlig, Den gör att han har väldigt lite muskelkraft i kroppen, bland annat får han hjälp att andas via en respirator. Detta gör det svårt för honom att spela tv-spel. 

► LÄS MER: Dataspel bakom kvinnlig övervikt

Sigges pappa vände sig därför till Facebook och frågade om tips och idéer på hur man kunde spela tv-spel utan att vara beroende av en handkontroll. Inlägget har delats tusentals gånger och idéerna har vällt in.

– Jag har inte hunnit gå igenom all respons än, men jag har fått massa tips på företag och forskare som skulle kunna hjälpa. 

Sigge väntar med iver på en kontrollfri lösning, ibland spelar han på sin dator med hjälp av ögonstyrning, men detta är ännu inte möjligt för tv-spel. Har du några tips på hur man kan spela tv-spel utan handkontroll?