Obamas bästa skämt – år för år

2013:

"Okej, jag fattar. När jag tittar mig själv i spegeln nu för tiden måste jag erkänna att jag inte är den bitiga unga muslimska socialist som jag en gång var. Tiden går. Man blir lite grå."

2012:

"Det är härligt att vara här på Hilton ikväll, i den här stora, magnifika balsalen. Eller som Mitt Romney skulle kalla det: renoveringsobjektet."

2011:

"Michele Bachmann är här. Hon funderar på att ställa upp i presidentvalet, vilket är konstigt, eftersom jag har hört att hon är född i Kanada. Ja, Michele, det är så här det börjar."

2010:

"Jag var inte säker på att jag faktiskt skulle komma i kväll. Biden övertalade mig. Han lutade sig över mig och sa: 'Det här är ingen vanlig middag. Det är en stor (bip) måltid'."

Källa: MSNBC

Korrespondentmiddagen var från början ett evenemang då den amerikanske presidenten under lättsamma former träffade de journalister som hade ackreditering till Vita huset i Washington. Numera är det en kändistät bjudning med omkring 2 000 gäster.

Kvällens tillställning blir den sista för Barack Obama, som lämnar sin post efter nyår. De senaste åren har presidenten gjort succé med sina vitsar, inte minst 2011, då Obama gjorde ett stort nummer av anklagelserna från bland andra Donald Trump om att han inte skulle vara född i USA, utan i Kenya.

Obama sade då att han inte nöjde sig med att visa sin födelseattest, utan att han även tänkte visa en film från förlossningen – och satte på ett klipp från Lejonkungen.

På lördagens pressbriefing gjorde den fiktiva pressekreteraren C J Cregg från tv-serien med samma namn ett gästspel. C J Cregg, som spelas av Allison Janney, sade att hon skulle hälsa från Barack Obama att han satt och filade på kvällens skämt.

– Han planerar att vara rolig. Väldigt rolig, sade hon.