Tidslinje: Slaget om Aleppo

April–maj 2011: Tusentals studenter demonstrerar i Aleppo, men protesterna slås snart ned av andra studenter och säkerhetsstyrkor som stödjer Assadregimen.

20 juli 2012: Hårda strider mellan armén och rebellerna i Fria syriska armén.

Augusti 2012: Efter en två veckor lång offensiv säkrar soldater, uppbackade av tungt artilleri och stridsflyg, centrala kristna stadsdelar. Sedan dess har staden delats mellan regimtrogna distrikt i väst, där omkring 1,2 miljoner människor bor, och rebellkontrollerade områden i öst med omkring en kvarts miljon invånare.

December 2013: Minst 76 människor dödas när regimflyg släpper så kallade tunnbomber i rebellkontrollerade distrikt, enligt oppositionella SOHR.

Juli 2014: Enligt Human Rights Watch har antalet stadsdelar som drabbas av tunnbomber nästan fördubblats på fem månader, med nästan 1 700 dödsoffer. Rebellerna svarar genom att skjuta raketer mot de regimkontrollerade områdena.

September 2015: Ryssland kliver in för att hjälpa regimen, börjar flygbomba i Syrien.

1 februari 2016: Regimen inleder en offensiv mot rebeller i Aleppoprovinsen, med stöd av libanesiska Hizbollah och ryskt stridsflyg.

27 februari 2016: Eldupphör träder i kraft, men innefattar inte jihadistgrupper. Stridsflyg bombar rebellkontrollerade delar av Aleppo igen den 11 mars, och i en upptrappning av våldet dödas över 300 civila i staden under två veckor från den 22 april.

17 juli 2016: Regimen skär av den sista transportvägen in till Aleppo, men i slutet av månaden lyckas en allians av rebeller och jihadister ta kontroll över distriktet Ramussa, söder om staden. Regimen återtar området den 8 september.

22 september 2016: Efter en vecka av vapenvila, som förhandlats fram av USA och Ryssland, meddelar regimen att den kommer att inleda en stor offensiv för att återta alla områden som kontrolleras av rebeller. Sedan dess har östra Aleppo bombats oupphörligen. FN har anklagat Moskva och Damaskus för krigsbrott.

26 september–2 oktober 2016: Tre sjukhus slås ut av bomber. Endast fem sjukhus i östra Aleppo fungerar, enligt organisationen Syrian American Medical Society (Sams).

Medan bomberna släpps på sjukhus efter sjukhus, kämpar den lilla vårdpersonal som finns kvar i den belägrade syriska staden dygnet runt.

"Situationen är fruktansvärd", skrev 34-årige Mohammad Abu Rajab under en vilopaus i arbetet som sjuksköterska på M10, en av de större vårdinrättningarna i östra Aleppo. Där bistod han kirurgen i sjukhusets operationsrum.

"Det har varit en väldigt blodig dag, med helt otroliga fall", berättade han i en skriftlig konversation före helgens och måndagens bombningar.

Mohammad Abu Rajab, som arbetar för hjälporganisationen Syrian American Medical Society (Sams), tillade:

"Vi har fått in många typer av skador, orsakade av flyganfall, tunnbomber, raketer, fosforbomber".

Bara tre dagar senare uppges sjukhuset ha totalförstörts i ett flyganfall.

– Det är borta, säger Adham Sahloul, vid det Syrisk-amerikanska medicinska sällskapet, till nyhetsbyrån AFP.

Begravda i rasmassor

För CNN uppger det oppositionella Aleppo Mediecenter att minst sju människor dödades i måndagens flygattack mot M10. Ett okänt antal människor har begravts under rasmassor. AFP rapporterar att tre personer som arbetade på sjukhuset finns bland dödsoffren.

I intensifierade försök att återta de rebellkontrollerade delarna av staden slår den syriska regimen, med ryskt flygunderstöd, urskillningslöst. Läkare utan gränser (MSF) vittnar om en dramatisk ökning av skadade och döda de senaste veckorna.

Mohammad Abu Rajab berättade att sjukhuset M10 i fredags noterade 15 döda – varav fem barn.

"Jag har sett mycket död i dag", konstaterade han lakoniskt, innan han bad att få avbryta konversationen för att hinna vila en kort stund innan nästa pass.

Skriande brist

Då visste han inte att hans sjukhus skulle bombas dagen efter, och totalförstöras efter ytterligare två dagar.

Två patienter dödades och 13 skadades i attacken i lördags, skrev Sams i ett uttalande. Sjukvårdspersonalen tvingades då ta sin tillflykt till en källare i närheten. "Människor sitter fast under rasmassorna och vi kan inte nå dem på grund av intensiteten i bombningarna", skrev Mohammad Abu Rajab i uttalandet efter attacken.

Bara några dagar tidigare hade två andra vårdinrättningar satts ur spel efter bombräder, och Sams uppgav då att det bara fem fanns fungerande sjukhus i den belägrade staden. De runt 30 läkare som finns kvar i östra Aleppo sliter dygnet runt för att rädda de värst drabbade.

Sjukhusen lider brist på allt ifrån bandage till bedövningsmedel och operationsverktyg.

Hopp trots allt

Trots den extrema situationen har Mohammad Abu Rajab inte gett upp.

"Du kanske blir förvånad, men vi har fortfarande hopp. Vi tror att godheten till slut kommer att segra", skrev Mohammad Abu Rajab i fredags.

TT: Vad skulle du vilja skicka för budskap till omvärlden?

"Ni ser alla vad som händer. Om det finns någon rättvisa i den här världen. . . Så ber jag er: stoppa folkmordet i Aleppo."