Fakta: Johnny Hallyday

Johnny Hallyday, 72, fick sitt genombrott i början på 1960-talet.

Han inspirerades av amerikanska 1950-talsrockarna både när det gäller sättet att sjunga på och hans visuella image.

Han har släppt flera tiotal skivor. Bland hans alster kan nämnas "Gabrielle", "La génération perdue" och "Je suis né dans la rue".

Johnny Hallyday heter egentligen Jean-Philippe Smet.

– En del av mitt blod är franskt genom min mamma och den andra delen belgiskt genom min pappa, sade Johnny Hallyday till de 11 000 i publiken på lördagen. Publiken svarade med att skandera "Johnny, Johnny, Johnny".

Den 72-årige rockstjärnan är inte särskilt känd utanför fransktalande länder. Men att konserten, den första av två i Bryssel i helgen, sändes live på 300 biografer i Frankrike säger något om ikonens status.

För flera i Brysselpubliken, skakade efter tisdagens terrordåd, innebar konserten en paus från chocken och sorgearbetet.

– Om vi ger efter för paniken, skulle vi aldrig gå någonstans längre. Jag är inte orolig, jag litar på säkerhetstjänsten . . . och Johnny, säger Lindsey, en i publiken.

Eller som Michel, en Brysselbo som gick på konserten för att "glömma den här fruktansvärda helgen", uttrycker det:

– När du ser Johnny, då är du inte längre rädd.

Med tisdagens attacker färskt i minnet var konsertlokalen Palais 12 ändå inte som vanligt.

– Vi har tredubblat vår personal och har polis och militär som förstärkning. Alla genomsöks, vilket inte nödvändigtvis görs i vanliga fall, säger Stefan Feldbusch, säkerhetskoordinator.

Världsstjärnan Mariah Carey meddelade tidigare i veckan att hon ställer in sin kommande spelning i Bryssel av säkerhetsskäl.