Under fredagen valde en 32-årig banktjänsteman att tala ut i tv varför hon stämmer staden New York. Kvinnan, som är afro-amerikan, påstår att hon tvingats spendera åtta dagar på ett mentalsjukhus och fått betala över 100 000 kronor i böter efter att en polis inte trodde att BMW:n hon körde tillhörde henne. Det rapporterar Pix11.

Enligt kvinnan stoppades hon av polisen i stadsdelen Harlem efter att hon inte haft händerna vid ratten när hon väntade vid rödljus. Hon kom sedan att häktas och ska ha suttit häktad i flera timmar innan hon släpptes.

► LÄS MER: Rasism och köttätande går hand i hand

När hon sedan återvände för att hämta bilen påstod polisen att bilen inte kunde vara hennes.

– Sedan kom polisen och sa att de skulle ta mig till min bil. Och jag bara ”I en ambulans?, ska jag köras till min bil i en ambulans?”. Jag var så förvirrad, säger kvinnan till Pix11.

Hon togs sedan till ett mentalsjukhus, där hon kläddes av naken och gavs lugnande medel. Hon tvingades spendera totalt 8 dagar på sjukhuset, och enligt hennes advokat ska personalen där ha försökt få henne att erkänna att bilen inte var hennes.

Kvinnan menar att faktumet att hon är afro-amerikan förmodligen spelade in i den behandlingen hon fick.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln stod det att stämningen inkom under fredagen. Egentligen inkom den i mars.

► LÄS MER: Öppet brev till alla rasister