Som aktiv twitteranvändare är programledaren Anna Brolin van vid näthat. Men så fort en tweet går över gränsen anmäler hon i hopp om att minska näthatet. Men när hon anmälde ett konto som bland annat skrivit ”@annabrolin är en #slyna som förtjänar att bli #våldtagen & lära sig sin roll som kvinna, med graviditet som följd!” ansåg forumet inte att några regler brutits.

– Man undrar vad som krävs för att bryta mot reglerna och hur de här reglerna lyder, säger Anna Brolin till Metro och fortsätter:

– I det här fallet är det givet att Twitter borde ta avstånd.

► LÄS MER: Så hittar du Twittertrollen – fyra enkla steg

Anna blev förvånad och förbannad över forumets svar och uppmärksammade svaret i en tweet. En tweet som i skrivandes stund retweetats över 1 200 gånger.

– De här forumen borde ta ett större ansvar, de borde ha ett ”non violence”-tänk, säger Anna Brolin. Bojkott kan bli lösningen om inte twitter skärper sitt regelverk. Men samtidigt vill Anna Brolin inte låta näthatarna vinna.

– Men jag vill inte ge striden till de sjuka och vidriga. Forumet är ett sätt att komma i kontakt med våra tittare och har egentligen ett positivt syfte, säger hon.

I ett mejl till Metro skriver Ian Plukett på Twitter att de inte kan kommentera enskilda konton av integritet och säkerhetskäl. Han skriver också att kontot stängts ner.

► LÄS MER: 5 tips: Så gör du om du blir utsatt för näthat