– Jag insåg när jag tittade ut i morse att det är ingen idé att bry sig.

Caroline Corneliusson, strandsatt kollektivresenär i Göteborg.

Fakta: Vädervarningar

SMHI:s vädervarningar utfärdas för sjö, land och fjäll.

En klass 1-varning innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Klass 2-varningar utfärdas för väder som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Klass 3-varningar innebär mycket extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Snön orsakade stora problem i trafiken på tisdagen.

– Vi får räkna med att det blir besvärligt på vägarna större delen av dagen, säger Jens Holmberg, presstalesperson på Trafikverket.

Flygtrafiken på Landvetter kom i gång vid åttatiden efter det trafikstopp som tidigare rådde, men många flyg drabbades av förseningar.

Även vissa tåg blev försenade eller inställda.

Enligt SMHI bjöd natten på en dryg decimeter snö, men på många håll blev det mer och folk har pulsat fram med snö upp till knäna.

Snön gjorde att morgonskiftet på Volvos Torslandafabrik inte kunde komma i gång i tid på morgonen – personalen kunde helt enkelt inte ta sig till jobbet, skriver Göteborgs-Posten.

– Det känns helt ofattbart, det brukar ju inte vara så här i Göteborg, säger Sofie Stendahl som väntade vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg på morgonen.

Men nu har snöovädret mist sin kraft.

– Det har redan dragit vidare österut från de västligaste delarna, men det mattas av. Nu kan det bli några centimeter snö över Östergötland och Kronobergs län, säger Marie Stark, jourhavande meteorolog på SMHI.