Totalt anmälde paret tio olycksfall och ett inbrott i ett källarförråd. De hann få 60 000 kronor utbetalda för åtta av fallen innan försäkringsbolaget började undersöka fallen närmare.

Den 27-åriga kvinnan stod för de flesta olyckorna. Förutom raket- och spikskadorna ska hon bland annat ha fått kokande vatten över sig, ramlat i trappan, spräckt trumhinnan och brutit benet när hon joggade i Pildammsparken, uppger tidningen.

Det stora misstaget begick paret när de mejlade in foton på stulna saker efter källarinbrottet. Försäkringsutredaren kunde utifrån bildernas metadata se att de var tagna efter det anmälda inbrottet. På en av bilderna syns mannen dessutom använda en stöldanmäld borrmaskin, trots att han vid den tidpunkten borde ha haft armen i gips efter att ha fastnat i en mangel och fått en fraktur – ännu en av alla olyckor.

Paret döms i tingsrätten för flera fall av bedrägeri och bedrägeriförsök, enligt Sydsvenskan. Kvinnan döms också för urkundsförfalskning, då hon ska ha förfalskat remisser för att styrka olycksfallen. Båda får villkorlig dom, dagsböter och ska återbetala skadestånd.