"Jag vet inte vem Bernie Sanders är. Gör du? Jag har studerat politik i fyra år och inte en enda gång dök hans namn upp."

Demokraten Akeya Channell från Chicago har bestämt sig för att ge Hillary Clinton sin röst i tisdagens primärval i Illinois.

Enkät: Vilken är den viktigaste valfrågan för dig?

Maddy Meyer, Chicago.

– Wow, det är så många frågor. Men till exempel att låta aborter vara fortsatt lagliga. Jag tänker rösta på Hillary Clinton i primärvalet.

Sam Battin, Chicago.

– Invandringen. Vi måste få illegala invandrare ut ur landet. I primärvalet lutar det åt att jag röstar på Ted Cruz.

Erika Perez, Chicago.

– Empati. Att det finns någon som kan sätta sig in i andra människors situation. Jag kommer definitivt rösta på Bernie Sanders. Han är någon som förstår och inte har glömt hur det är att vara medelklass, att jobba.

Fakta: De leder inför "lilla supertisdagen"

Opinionsläget och antalet delegater för presidentaspiranterna nationellt och i delstaterna som håller primärval den 15 mars. För att bli Republikanernas kandidat vid sommarens konvent krävs minst 1 237 delegatsröster och för att bli Demokraternas krävs stöd från 2 282 delegater, inklusive oberoende så kallade superdelegater.

Namn Stöd nationellt Florida Ohio Illinois North Carolina Missouri Antal delegater hittills (med superdelegater)

Republikaner:

Donald Trump, affärsman 36,0 41,4 33,3 34,3 37,3 36,0 460

Ted Cruz, Texassenator 21,8 19,7 20,0 25,3 25,0 29,0 370

Marco Rubio, Floridasenator 18,0 23,3 5,8 14,8 12,3 9,0 163

John Kasich, Ohioguvernör 12,0 9,6 35,3 18,3 10,3 8,0 63

Demokrater:

Hillary Clinton, tidigare utrikesminister 51,0 62,0 56,2 53,0 54,8 47,0 1 231

Bernie Sanders, Vermontsenator 39,6 31,1 38,4 39,3 33,3 40,0 576

Samma dag håller också Republikanerna nomineringsmöten i territoriet Nordmarianerna.

Källa: Real Clear Politics sammanställning av aktuella mätningar

Fakta: Illinois

Illinois ligger i mellanvästern i norra USA, vid Lake Michigans sydvästra hörn. Staten har nästan 13 miljoner invånare, varav cirka 15 procent svarta och 17 procent spansktalande så kallade latinos. Illinois gränsar till Wisconsin i norr, Iowa och Missouri i väst, Kentucky och Indiana i öst.

Chicago är med sina cirka 2,7 miljoner invånare Illinois största stad, medan Springfield är huvudstad.

Illinois är en av fem delstater i USA som har primärval under "lilla supertisdagen" den 15 mars. De andra är Florida, Ohio, North Carolina och Missouri. Dessutom håller Republikanerna i territoriet Nordmarianerna i Stilla havet nomineringsmöten.

Hillary Clinton, som leder kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat, är född i Chicago. Chicago var Barack Obamas hemstad, innan han blev president.

Källa: US Census Bureau med flera

– Vi har pratat mycket i kväll om hur folk litar på Hillary, för vi har lärt känna henne. Hon kom inte från ingenstans och ville få oss att rösta på henne, säger 32-åriga Akeya Channell.

Hon är en av ett hundratal svarta väljare som samlats på en bar i centrala Chicago, under parollen "Black professionals for Hillary" (Svarta yrkesarbetande för Hillary). För Channell är beslutet enkelt när hon väljer mellan den förra utrikesministern och Vermontsenatorn Bernie Sanders.

Förtroende

– Jag vet inte vem Bernie Sanders är. Gör du? Jag har studerat politik i fyra år och inte en enda gång dök hans namn upp. Inte i någon bok, inte i någon artikel, inte i en enda mening, säger hon

– Förtroende är en viktig sak. Och om vi inte känner honom, hur ska vi kunna lita på honom?

Flera väljarundersökningar inför tisdagens primärval i Illinois (ett av fem under den så kallade "lilla supertisdagen" då bland annat även Ohio och Florida går till valurnorna) tyder på att Clinton leder över Sanders, både nationellt och här. Mönstret känns igen sedan tidigare primärval – Sanders skapar entusiasm bland vita, liberala men har svårt att locka röster från olika minoritetsgrupper. Enligt tidningen Chicago Tribune är skillnaden tydligast bland svarta väljare, där Clinton har stöd av 76 procent jämfört med bara 16 för Sanders.

– Som utrikesminister har Hillary etablerat relationer inte bara i landet utan i hela världen. I det klimat vi är nu, konstant på gränsen till krig med någon, tror jag att sådana relationer kommer bli jätteviktiga, säger Channell.

"Ärlighet från Sanders"

Men mingelkvällen i Chicago har inte bara lockat de redan frälsta. Ensam i baren står 50-årige Jordan Townes. Han har inte ändrat åsikt efter att ha lyssnat till Clintonförespråkarnas argument, och tänker lägga sin röst på Bernie Sanders.

– Jag känner att Hillary Clinton skulle ge oss ett status quo. Hon säger vad folk vill höra, jag upplever en annan ärlighet från Bernie Sanders. Det är min magkänsla, säger han.

– Och jag glömmer inte att Hillary var med och röstade för att ge president Bush mandat att ta oss ut i krig i Irak.

Jordan Townes upplever att det starka svarta stödet för Clinton främst kommer från den äldre generationen.

– Unga människor börjar se vad Bernie Sanders går för. Jag ser unga människor med en energi som jag inte har sett förut, inte ens med Barack (Obama), säger han.

– Men jag tror ändå inte att Sanders vinner. Att han vann i Michigan var enormt, men hela strukturen med superdelegater är emot honom.

Övertygad om seger

Bernie Sanders hoppas på tisdagen upprepa den överraskande skrällsegern från Michigan och ta hem Ohio. Om han inte gör det lär Hillary Clinton få en nära nog ointaglig ledning. Samtidigt finns det ett betydligt viktigare val framöver, menar Townes. Han tror att Demokraternas kandidat – vem det än blir – vinner presidentvalet i november.

På den punkten är Jordan Townes överens med Akeya Channell. Och hon är bergsäker på att Hillary Clinton kommer att sopa banan med affärsmannen Donald Trump, om det blir de två som gör upp i höst.

– Oh yeah! Jag skulle kunna besegra Donald Trump, säger hon.