Fakta: Burmas nya president

Nobelpristagaren och NLD-ledaren Aung San Suu Kyi är förhindrad att ta över presidentposten på grund av en klausul i Burmas författning.

I stället intar Htin Kyaw, en nära medarbetare till Suu Kyi, posten. Han beskrivs som en tystlåten man, ärlig och lojal, och med universitetsutbildning från Storbritannien.

Den nye presidentens fru, Su Su Lwin, är dotter till en av NLD:s grundare och invald i parlamentet.

Htin Kyaw har ofta setts vid Suu Kyis sida och ibland fungerat som hennes chaufför.

Källa: BB

– Hon kommer huvudsakligen att vara utrikesminister. Om hon vill fördela plikterna hon har i andra departement till kvalificerade personer, kan hon anlita dem, säger NLD:s talesperson Zaw Myint Maung och antyder därmed att hon även kan ha andra roller.

Suu Kyi var den enda kvinnan och en av endast sex medlemmar från hennes parti som parlamentets talman presenterade för ledamöterna på tisdagen. Talmannen specificerade inte vilka poster hon och de andra NLD-ministrarna får.

Rollen som utrikesminister ger henne en post med internationell slagkraft och en plats i landets inflytelserika säkerhetsråd, som domineras av militären.

– Hon vill vara i centrum av regeringen, säger Trevor Wilson, tidigare australisk ambassadör i Burma, och tillägger att hon nu "på nära håll kan hålla koll på det som är viktigt för henne".

En omröstning i parlamentet senare i veckan väntas bekräfta ministerposterna.

Aung San Suu Kyi tog NLD till en jordskredsseger i november men har själv inte rätt att inneha presidentrollen på grund av att hennes barn är brittiska medborgare.