Detta ingår i vistelsen

Du får din egen kock, värdinna, städning och båtkapten.

Boendet har bland annat:

Grill- och cocktailbar
Pizzaugn
Humidor för cigarrer
Pool med glasvägg
Kopparbadkar på stranden
Akvarium
Steinway-piano
Luftkonditionerat gym med pingisbord
Tennisbana
Segelbåt
Djuphavsfiskebåt
Vattenskotrar
Helikopterplatta

Egen tennisbana, en Ernest Hemingway-samling, luftkonditionerat gym, helikopterplatta och självklart egen pool. Det är bara några av sakerna som ingår i en övernattning på Thanda Island, utöver en privat ö och tillhörande personal så klart.
 

►LÄS MER: Köp din egen ö i centrala Stockholm – för 65 miljoner kronor


Bakom lyxboendet står den svenska entreprenören och filantropen Dan Olofsson och hans fru Christin. Från början var det tänkt som familjens privata paradis, men Tanzanias regering gick bara med på att sälja ön om det skulle bidra till landets turism, skriver Forbes.

Sedan tidigare äger paret Thanda Private Game Reserve i Sydafrika, som flera år i rad utnämts till världens bästa safari-lodge.

– Det finns fantastiskt djurliv och natur i Sydafrika. Det hittar du inte på många ställen, säger Dan Olofsson till Forbes.
 

►LÄS MER: De är världens yngsta miljardärer


Det samma kan sägas om den nya lyxön, som omringas av korallrev och vatten med delfiner, valhajar och fem arter av sköldpaddor. För att ta sig till ön åker gäster antingen helikopter från Dar es-Salaam, eller båt från närliggande Mafia Island, där personalen välkomnar dem. Upp till tio gäster kan bo på ön samtidigt.

Enligt Forbes har huset kostat en mindre förmögenhet att konstruera, dock mindre än 10 miljoner dollar, enligt Olofssons egen utsago, alltså mindre än 80 miljoner kronor. Men då är inte priset för ön inräknat.

Den 65-åriga entreprenören, som på fritiden jagar tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och som var nära vän med Nelson Mandela, har själv designat husets pool, som reser sig som kub med glasväggar framför huset.

– Den var ganska spännande att designa. Det kändes som jag precis tagit universitetsexamen, trots att det var 40 år sedan, säger Dan Olofsson till Forbes.

I augusti tog Thanda Island emot sina första gäster.

Här kan du boka din vistelse på Thanda Island.
 

►LÄS MER: Miljardär vill bilda nytt land för flyktingar i Medelhavet