Branden i det 63 våningar höga hotellet The Address tycktes på nyårsdagen vara i stort sett släckt. Polis i Dubai uppger att bara 14 personer skadades i den dramatiska branden, och att dessa endast skadades lindrigt. En läkare på platsen säger dock att över 60 personer har behandlats för olika skador, enligt Reuters.

Ögonvittnen beskriver för nyhetsbyrån hur brinnande bråte föll utmed byggnaden medan hotellgästerna evakuerades, vissa av dem springande. Till de evakuerade hörde familjen Olsson från Göteborg, som satt och åt middag i en restaurang på hotellet då branden bröt ut, skriver GP.

– Jag skulle säga att hela byggnaden brann efter tio minuter. Det var helt otroligt, säger Patrik Olsson till tidningen.

Tusentals svenskar

Han beskriver läget som väldigt kaotiskt och förvirrat.

Enligt utrikesdepartementet (UD) är cirka 4 200 svenska medborgare bosatta i Förenade arabemiraten och ytterligare omkring 2 000 befinner sig i landet nu under vintern, som är högsäsong för turismen. Hur många av dessa som vistas i Dubai är oklart.

– Vi har inga uppgifter om att svenskar skulle ha skadats i branden. Ambassaden står i kontakt med myndigheter i landet, säger Mats Samuelsson på UD:s presstjänst.

Stordalen var där

Norska medier rapporterar att hotellmagnaten Petter Stordalen, som bland annat äger flera hotell i Sverige, och hans hustru bodde på det femstjärniga lyxhotellet.

– Vi är ute därifrån nu, säger Stordalen till tidningen Verdens Gang.

Vad som orsakade branden, som bröt ut omkring 21.30 lokal tid, är än så länge oklart.