Detta har hänt
 • Detta här hänt sedan beslutet om höjd terrorhotnivå i Sverige:
 • 18 november: Säkerhetspolisen (Säpo) går ut med att man höjer terrorhotnivån i Sverige från tre till fyra på en femgradig skala. En fyra innebär "högt hot". Beslutet fattades av Säpochefen Anders Thornberg. En man anhålls i sin frånvaro i utredningen som gäller förberedelse till terrorbrott.
   
 • 19 november: Bild på den misstänkte mannen publiceras i flera medier, men Säpo vill inte kommentera bilden utan hänvisar till förundersökningssekretess. På kvällen gör polisen ett tillslag mot ett asylboende i Boliden utanför Skellefteå och en man grips. Efter gripandet spärras polishuset i Skellefteå av och under natten vaktar polis utanför. Mannen som grips, Mutar Muthanna Majid, anhålls och ett första förhör genomförs.
   
 • 20 november: Fortsätta förhör hålls med den misstänkte. Enligt Rikspolisen Dan Eliasson hämtades även ett "antal personer" till förhör efter torsdagens tillslag mot asylboendet i Boliden. 22-åringen tilldelas en offentlig försvarare, advokat Ola Salomonsson.
   
 • 21 november: Majid nekar till brott, uppger hans advokat till Aftonbladet. Senast klockan 12 på söndagen måste åklagare Hans Ihrman begära den terrormisstänkte mannen häktad, eller släppa honom fri.
   
 • 22 november: Åklagarmyndigheten uppger på förmiddagen att den misstänkte mannen släpps på fri fot och att han inte längre är misstänkt.

  Källa: TT

Den 22-årige mannen som varit anhållen, misstänkt för förberedelse till terrorbrott, släpptes tidigare i dag. Friad från misstankar. 

► LÄS MER: Terrormisstänkte 22-åringen fri – inrikesministern försvarar Säpo

Mutar Muthanna Majid var uthängd som misstänkt terrorist med namn och bild i flera medier. Media skrev även om hans Facebooksida som var helt öppen. Vilket även ledde till att flera svenska Facebookanvändare besökte sidan. 

► LÄS MER: Misstänkte terroristen gripen

Nu när 22-åringen är släppt är det dessutom många som väljer att skriva ett par rader till honom. 

”Precis som jag trodde du e oskyldig och fin människa”, skriver en användare. 

Ett flertal ber dessutom om ursäkt å Säpo/polisens och medias vägnar: 

”Välkommen till Sverige, jag är ledsen att polisen klantade sig, men i bland klantar folk sig. Det viktiga är att en oskyldig man har släppts fri och jag hoppas verkligen att du blir kompenserad för det här både ekonomiskt och socialt för det du fått gå igenom”. 

”Som en svensk medborgare vill jag bara säga att jag är väldigt ledsen för hur den svenska Säkerhetspolisen hanterade detta! Min önskan är att du få ett bra och säkert liv här i Sverige om du fortfarande vill stanna här. Fred!”

”Jag är glad för din skull och jag är väldigt kritisk mot hur polisen hanterade detta. Enligt mig är du välkommen att stanna i Sverige och jag hoppas att du kan skapa ett säkert liv. Fred och Kärlek”. 

► LÄS MER: Utpekad Majid kan få ersättning