Magnus Andersson Frånlund har gett sin tillåtelse för Metro att publicera hans inlägg som han skrev på Facebook i går – timmar efter självmordsdådet på flygplatsen.  Magnus som är från Kungsbacka var på Bryssel-flygplatsen Zevantem i går när en självmordsbombare sprängde sig själv och ytterligare en bomb exploderade.

LÄS MER: Två bröder har identifierats som gärningsmän 

Han fick splitterskador och fick sys i arm och ben. Familjens kläder och bagage smetades ner med blod. 

”Tio meter till och jag hade inte kunna skriva detta inlägg. Istället sitter vi nu i trygghet i köket, hemma hos en underbar Belgisk familj med sonen omplåstrad, kreativt lekande med lego som bara barn kan”. Han berättar att sonen undrar hur en bomb kunde sprängas och vad som hände med terroristen.

LÄS MER: Experten: Så pratar du med dina barn om attackerna 

Magnus skriver att han såg lemlästade människor och förödelsen på flygplatsen och att hans tankar går till de som varje dag måste fly från bomber och krig. Som till skillnad från han och hans familj, som flydde från en flygplats, måste fly från ett hemland. 

”Mina tankar går även till alla er som vägrar öppna era hjärtan för de som flyr från krig o bomber. Ni som tycker att bomboffer gott kan stanna där bomberna smäller. Att vi skall stänga våra gränser och undvika att hjälpa de som söker skydd”. 

Han skriver vidare att han mår illa av den självupptagna egoismen och han skriver också att han tycker det är ”synd att det krävdes ett terroristdåd till för att jag skulle våga säga det”.

LÄS MER: Expert: Därför hör du mer om dåden i Bryssel än andra liknande attacker