Golvläggaren Sammie Olovsson, 27, från Göteborg blev ett av offren för attacken i Egypten. Han satt och åt middag med sin pappa på en restaurang vid hotellet Bella Vista i Hurghada då han överfölls bakifrån.

– Han kom in med armen runt mig för att hugga mig i bröstet. Jag slog undan armen och fick ett hugg som inte skadade någon artär, säger han på telefon från sjukhussängen i Hurghada till TT.

"Jag hörde skott"

Han fick motta ytterligare ett hugg i axeln och två i nacken.

– Jag hade en jävla tur att han inte kunde knivhantering. Hade han skurit mig lite mer framåt i nacken hade han skurit av artären, säger Sammie Olovsson.

Han uppskattar att attacken tog några sekunder. När gärningsmannen, tillsammans med sin kumpan, tog sig längre in i lokalen flydde Sammie Olovsson och hans pappa ut på gatan.

– Det var mycket folk och säkerhetsvakter där. Jag hörde ett skott inifrån restaurangen när de sköt en gärningsman, säger Sammie Olovsson.

En privatperson körde honom till sjukhus där han fick vård medan han bevakades av säkerhetsvakter. Han har fått flera besök från egyptiska myndigheter.

– Högste polischefen kom hit i natt för att kolla hur läget var.

Vill hem snabbt

Sammie Olovsson kom till Egypten den 29:e december för att semestra tillsammans med sin familj. Besöket på restaurangen var det femte i ordningen.

– Vi hade en jättebra semester och allt var som vanligt. När vi gick till restaurangen brukade vi sitta vid samma bord, säger Sammie Olovsson.

Semestern skulle avrundas på tisdag, men han hoppas kunna åka hem tidigare för att kunna få sina skador undersökta av svenska läkare.

– Jag vet inte när det blir men de jobbar på det. Alla här har varit väldigt hjälpsamma.