– Jag försöker få med så mycket information jag kan om mina tidigare jobb, men är rädd för att ta bort fel saker i min ansökan på mina två sidor, säger Annika Sellgren.
Många känner igen sig i det här. Kanske du också? Utan en röd tråd i ansökan har rekryterarna svårt att få grepp om dig och risken är stor att din ansökan försvinner i mängden.

Så vad kan du göra? Metro bad Linus Zackrisson, vd på MinKarriär.se och som granskat tusentals jobbansökningar, att ge råd till Annika som vem som helst har nytta av.
Något av det viktigaste att tänka på för att synliggöra den röda tråden är att våga tona ner, eller utesluta helt, erfarenheter som saknar relevans för det sökta jobbet:
– Risken är att det bara ser spretigt och brokigt ut om precis allt är med. Tveka inte att ta bort jobb/utbildningar för att framhäva den röda tråden, säger Linus Zackrisson.

Annika inser i efterhand varför hennes ansökan blev onödigt diffus:
– Jag försökte valla läsaren in i min röda tråd, i stället för att göra ett försök att redan i inledningen sammanfatta vad den röda tråden är.

Expertens 3 råd till Annika

Hitta de gemensamma nämnarna
”Det är inte fel att börja med ’Den röda tråden i mitt yrkesliv är ...’. Då slipper läsaren själv ta reda på din röda tråd, du berättar den i stället. Så i ditt fall, skriv gärna ’Den röda tråden
i mitt yrkesliv är kommunikation och genuint intresse för människor.”

Nämn dina önskade roller
”Ha gärna en mening i början där du skriver vilken typ av
roller du vill ha -- nu och i framtiden. I ditt fall kan du skriva: ’Jag söker roller där jag får
arbeta både ’på golvet’ och strategiskt, till exempel butikschef, kaféföreståndare eller gym-platschef”.

Berätta nyttan för arbetsgivaren
”I det personliga brevet kan du lägga ut texten om vad som är de gemensamma nämnarna
i de jobb du har haft tidigare och varför de breda erfarenheterna är en tillgång för arbetsgivaren. Fokusera alltid mer på vad man kan är vad du har gjort.”

Källa: Linus Zackrisson, vd på MinKarriär.se