FN förklarade i måndags att man fortfarande väntar på besked om hur inbjudningslistan ska se ut. Samtidigt säger FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura att målsättningen fortfarande är att mötet ska hållas den 25 januari.

– Som det är nu kommer FN att gå vidare med att skicka ut inbjudningar när länderna som leder den syriska stödgruppsprocessen kommer överens om vilka i oppositionen som ska bjudas in, säger FN:s talesperson Farhan Haq.

I förra månaden stod Saudiarabien som värd för ett möte mellan syriska väpnade grupper och oppositionsgrupper för att enas om en plattform inför samtalen. Ryssland, som är president Bashar al-Assads tyngsta uppbackare, kritiserade då att den moderata delen av oppositionen som står närmare al-Assad inte var inbjuden.

Storbritanniens premiärminister David Cameron hoppas att Iran deltar i samtal om Syriens framtid. Hans talesperson sade på tisdagen att man hoppas på syrisk närvaro vid en givarkonferens i London den 4 februari.

Fredsamtalen i Genève, de första sedan 2012, ska bana väg för en ny konstitution och allmänna val inom 18 månader för att få ett slut på inbördeskriget i Syrien som pågått i nästan fem år och skördat minst 260 000 människors liv.