Fakta: Armerotragedin

Över 20 000 människor dödades när vulkanen Nevado del Ruiz i Colombia fick ett utbrott den 13 november 1985.

Staden Armero och närliggande byar begravdes i en lavin av lera, stenar och lava.

Ett stort antal människor hittades aldrig efter katastrofen.

Vulkanen Nevado del Ruiz är 5 300 meter hög och ligger i distriktet Tolima,18 mil väster om huvudstaden Bogotá.

Det var ett mycket känslosamt möte när systrarna Lorena och Jaqueline träffades igen för första gången på 30 år. De har i alla år trott att den andra varit död efter att deras by som låg nära vulkanen Nevado del Ruiz översvämmades helt av lera, lava och stenar i samband med ett utbrott 1985.

20 000 döda

– Det är vackert och sorgligt eftersom det har gått 30 år sedan tragedin och först nu har jag fått reda på vad som har hänt min syster, säger Lorena Sanchez.

Mer än 20 000 människor dog i tragedin och många hittades aldrig.

De båda systrarna kom ifrån varandra i samband med vulkanutbrottet, när de var tre respektive nio år gamla. Myndigheterna trodde att de hade förlorat sina familjer och de adopterades bort på olika håll.

DNA-test

Deras vägar korsades igen efter att Lorena sett en video som hennes lillasyster lagt ut på Facebook, via en stiftelse som hjälper överlevande att söka efter försvunna familjemedlemmar. Ett DNA-test gjordes som visar att de båda kvinnorna är systrar.

Det är första gången som ett DNA-test återförenat familjemedlemmar efter tragedin. Kvinnorna har nu gått ut och efterlyst sina föräldrar, men än så länge har de inte fått någon kontakt.