Pengarna som Metros läsare dragit in kan antingen räcka till:

46 963 stycken vattendunkar (125 kronor=10 vattendunkar)

eller

16 772 stycken varma filtar (210 kronor=6 varma filtar)

elller

1 956 stycken skolpaket för barn (300 kronor=ett skolpaket för ett barn på flykt)

eller

282 stycken tält för en familj att bo i (2 077 kronor=ett tält för en familj)

Kriget i Syrien är nu inne på sitt sjätte år. Miljontals människor befinner sig i flyktingläger runt om mellanöstern, och läget har börjat bli desperat.

– Man sitter med sin gamla husnyckel i handen och inser att man inte kommer kunna komma hem igen, samtidigt får man inte jobba och tjäna pengar, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

På två veckor har Metros läsare nu bidragit med 587 037 kronor som bland annat ska hjälpa familjer i flyktinglägren. 

– Det är uppmuntrande att människor fortfarande är engagerade, säger Katinka Lindholm.

– Metros läsare har på bara några dagar ­bidragit till att hjälpa krigets offer med en stor summa pengar. En summa som till exempel räcker till 16 772 varma filtar eller 1 956 skolpaket. Det gör mig stolt. Och rörd, säger Metros chefredaktör Erik Ljunggren.

►LÄS MER:  Vårt flyktingengagemang minskar: "Men verkligheten är lika grym"

I grannländer till Syrien finns i dag 4,8 miljoner syriska flyktingar. Utöver det befinner sig 6,5 miljoner människor på flykt inom Syrien. 80 procent av dem lever under fattigdomsgränsen och varenda en behöver hjälp, förklarar Sverige för UNHCR:s generalsekreterare Katinka Lindholm.

– Fortsätt ge pengar, det behövs väldigt mycket. Och att engagera sig i sin närhet hjälper såklart också. Det ena utesluter inte det andra.