– En fascinerande bekantskap.

Sven-Bertil Taube om Miriam Bryant.

Fakta: Årets deltagare i "Så mycket bättre"

Sven-Bertil Taube, 80

Son till Evert och Astri Taube. Verksam som artist och skådespelare sedan 1950-talet och har medverkat i ett stort antal filmer och gett ut över 30 album. Fick härom året en karriärmässig nytändning med albumet "Hommage" och i höst släpptes uppföljaren "Hommage volym 2".

Lisa Nilsson, 45

Var medlem i Stage Four tillsammans med bland andra Peter Jöback. Solodebuterade 1989 med albumet "Lean on love" medverkade samma år i Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock 1992 med albumet "Himlen runt hörnet." Hennes senaste album, "Sånger om oss", kom 2013.

Niklas Strömstedt, 57

Inledde sin musikkarriär som pianist i Ulf Lundells band. Albumdebuterade 1981 men det stora genombrottet kom först 1989 tack vare hitlåtar som "Sista morgonen", "Om" och "En kvinna och en man". Ska under nästa år sätta upp sin första egna krogshow, "Storhetsvansinne".

Jenny Berggren, 43

Mest känd från åren i Ace of Base – den svenska popkvartetten som blev världsberömd på 1990-talet tack vare jättehits som "All that she wants" och "The sign". Åker fortfarande jorden runt för att föreläsa och uppträda – både med Ace of Base-låtar och materialet från soloalbumet "My story" från 2010.

Andreas Kleerup, 36

Musiker, artist och producent som fick ett internationellt genombrott tack vare hitlåten "With every heartbeat" som han gjorde tillsammans med Robyn. Debutalbumet "Kleerup", som gästades av alla från Titiyo till Marit Bergman, blev också en stor framgång. Har också spelat med bandet Me and My Army.

Ison Glasgow, 35, och Felipe Fille Leiva Wenger, 35

Hiphopduon Ison & Fille är den första gruppen som medverkar i "Så mycket bättre". Tillsammans har de gjort fem studioalbum och rönt framgångar med singlar som "När vi glider" och "Vad e det för mode". Ison var en av jurymedlemmarna i TV4:s "X factor" och Fille står bakom tv- och radiokaraktären Lilla Al-Fadji.

Miriam Bryant, 24

Gängets färskaste artist. Slog igenom 2013 med singeln "Push play" och samma år kom hennes första, och hittills enda, album "Raised in rain". Har bland annat samarbetat med den rysk-tyske dj:n och producenten Zedd.

Sven-Bertil Taube missade TV4:s pressträff inför premiären av "Så mycket bättre" häromveckan. Han drabbades av lunginflammation och har sedan dess legat på sjukhus.

När han ringer upp från sjuksängen är han ändå vid gott mod.

– Jag behandlas med antibiotika med jämna mellanrum och det verkar gå åt rätt håll. Så det ska väl reda ut sig, men allt tar sin tid, säger Sven-Bertil Taube.

"Tjatade på mig"

Lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" kan troligtvis pigga upp honom ytterligare. Den här veckan är det hans liv och långa karriär som står i fokus och han får ta emot åtskilliga hyllningar från artistkollegorna.

– Det är oerhört roligt att få mötas av så mycket uppskattning för saker man har gjort. Det är klart, jag har hållit på några år så det blir ju en del och det är roligt att det har fallit även yngre generationer i smaken. Det är stimulerande att på äldre dagar få möta den formen av entusiasm och beröm, säger Sven-Bertil Taube.

Att han över huvud taget skulle ställa upp i "Så mycket bättre" var ingen självklarhet.

– Man tycker att man blivit gammal och inte duger till, någon form av falsk blygsamhet. Men de tjatade på mig. Jag hade inte sett några program tidigare och så fick jag se en dvd med ett program med Lill Lindfors och då tänkte jag att "kan Lill vara med kan jag inte vara sämre", säger Sven-Bertil Taube.

Hyllar Miriam Bryant

Av övriga artisterna i årets säsong var det egentligen bara Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt som han hade någon relation till. Han berättar att det var roligt att lära känna de andra och att han blev särskilt överraskad av Ison & Fille samt Miriam Bryant.

– Miriam är en överraskande, ung, begåvad och intressant person. Hon sjunger väldigt bra och skriver egna saker, en fascinerande bekantskap, säger Sven-Bertil Taube.

Vilka låtar som ska tolkas i programmet är hemligt fram till sändning. Sven-Bertil Taube avslöjar dock vilka versioner som imponerade mest på honom.

– Jag tycker att Andreas Kleerup gjorde väldigt bra ifrån sig och även Miriam Bryant, hon gjorde verkligen låten till sin egen. De andra gjorde också roliga och ibland lite överraskande varianter, säger han.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.