Fakta: Misstänkta gärningsmän

Sju terrorister dog i attentaten den 13 november. Sex av dem detonerade sina bombvästar och den sjunde sköts av polis.

En av de döda är Ismaël Omar Mostefaï, 29 år. Han utlöste sin bombväst vid konserthallen Bataclan, där 89 människor dog. Flera släktingar till honom har gripits av polis.

En man, född 1995, utlöste sin bombväst vid Stade de France. Mannen uppges vara fransk medborgare som bodde i Belgien.

En man, född 1984, utlöste sin bombväst vid café Comptoir Voltaire på Boulevard Voltaire.

Tre bröder misstänks ha varit inblandade i Parisdåden. En av dem dog. Han ska enligt fransk åklagare ha varit fransk medborgare bosatt i Belgien. Salah Abdeslam, den andre brodern, är internationellt efterlyst av belgisk polis och fransk polis har gått ut med namn och bild på honom. Han är född i Belgien men ska vara fransk medborgare och uppges vara farlig. Han misstänks vara en åttonde gärningsman. Den tredje brodern har gripits i Belgien. Det är oklart på vilket sätt som han är inblandad i dåden.

Total ska sju personer ha gripits i Belgien för inblandning i attentaten.

Källor: Åklagarmyndigheten i Frankrike, Washington Post och BBC

Fakta: Tidslinje över terrorattackerna

21.20: Den första explosionen inträffar vid Stade de France under en fotbollsmatch mellan Frankrike och Tyskland. En död terrorist med bombväst, hittas vid platsen. Ytterligare en person, en förbipasserande, dödas vid attentatet.

21.25: Skottlossning vid Le Carillon och Le Petit Cambodge vid Rue Alibert som ligger i 10:e arrondissementet. 15 personer dödas och 10 skadas. Terrorister med automatvapen av typen kalasjnikov ses komma till platsen i en svart Seat innan de börjar skjuta.

21.30: Den andra explosionen inträffar vid Stade de France. Kroppen av en andra terrorist, också med bombväst, hittas vid platsen.

21.32: Skottlossning vid La Bonne Bière i korsningen av Rue Faubourg du Temple och Rue Fontaine au Roi, 11:e arrondissementet. Fem personer dödas och åtta skadas. Även här ses gärningsmännen, beväpnade med kalasjnikov, anlända i en svart Seat.

21.36: Skottlossning vid La Belle Equipe vid Rue de Charonne, 11:e arrondissementet. 19 personer dödas och nio skadas allvarligt. Återigen ses den svarta bilen och män med automatvapen.

21.40: En explosion äger rum i höjd med 253 Boulevard Voltaire, 11:e arrondissementet. Självmordsbombaren och ytterligare en person dödas.

21.40: Skottlossning i konserthuset Le Bataclan, följt av explosioner. Omkring 90 personer dödas och många skadas under ett gisslantagande med tre beväpnade gärningsmän. De tre öppnar eld rakt in i publiken under en rockkonsert. Männen ses anlända till platsen i en svart Polo.

21.53: Den tredje explosionen vid Stade de France. Kroppen av en tredje självmordsbombare hittas vid platsen, även han med en bombväst.

00.20 Franska säkerhetsstyrkor stormar Le Bataclan och tre terrorister dödas. En skjuts till döds och de andra två utlöser sina bombvästar.

Källor: Frankrikes åklagarmyndighet, Reuters och The Guardian

Säkerhetsexperter beskriver Belgien som något av Europas akilleshäl när det gäller extrem islamism. Landet är ett av de västeuropeiska länder som bidragit med flest stridande till krigandet i Syrien och Irak.

Militanta islamister värvas framför allt i storstädernas slitna bostadsområden. Särskilt Brysselkommunen Molenbeek har på senare år förekommit i ett flertal utredningar av terrordåd och terrorplaner.

Säkerhetskällor uppger för AFP att tre bröder misstänks ha varit inblandade i Parisdåden. En dog, en är på fri fot eller dog också i Paris och en sitter gripen i Belgien. Bröderna är franska medborgare, enligt Le Monde.

Frankrikes president François Hollande vill att undantagstillståndet förlängs till tre månader, skriver AFP.

Farlig efterlyst

Den bekräftat döde brodern är en av två terrorister som var identifierade på söndagen. De var franska medborgare bosatta i Belgien, enligt en åklagare i Paris rapporterade Reuters.

Övriga fem attentatsmän återstod att identifiera på söndagskvällen. Då efterlyste Belgien internationellt en misstänkt för delaktighet i Parisdåden, den belgiskfödde Salah Abdeslam. Fransk polis bad allmänheten om hjälp i sökandet efter honom. Polisen betecknar Salah som farlig.

Polisen har också namngivit den döde Omar Ismail Mostefai. Flera anhöriga till honom ingår bland de gripna. Enligt AFP var den 29-årige Mostefai, 29 känd av polisen som radikaliserad, men aldrig kopplad till terrorism.

Gick snabbt

Terrorgruppen Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för fredagskvällens terrorvåg över Paris.

Dödstalet är fortfarande 129. AFP rapporterade om tre nya dödsfall på söndagen, men siffran har ändå justerats till 129 efter en ny sammanräkning.

Minst 20 dödsoffer återstod att identifiera på söndagen, enligt Frankrikes premiärminister Manuel Valls. Av drygt 350 skadade vårdas 42 personer fortfarande på intensivvårdsavdelning, uppgav sjukhuspersonal på söndagskvällen. Tidigare betraktades tillståndet som kritiskt för uppåt 100 personer.

Sex av de sju terroristerna detonerade sina bombvästar när polisen öppnade eld mot dem, enligt chefsåklagaren Francois Molins. Terroristerna var indelade i tre grupper som slog till på sex ställen inom loppet av 20 minuter.

Funna vapen

Belgisk polis grep under lördagen sju personer i Molenbeek. Enligt landets justitieminister Koen Geens har de kopplingar till terrordåden i Paris.

En av de gripna, en fransk medborgare, ska i Belgien ha hyrt den svarta Volkswagen Polo som hittades utanför konserthallen Le Bataclan i Paris där runt 90 människor dödades.

Polisen har också hittat en svart Seat i förorten Montreuil öster om Paris. I bilen, som kopplas till skjutningen vid en av restaurangerna i fredags, fanns tre automatkarbiner, så kallade kalasjnikov, och ammunition enligt franska medier.

De franska myndigheterna samarbetar med en rad andra länder i utredningen kring terrordåden. USA:s federala polis FBI skickar en grupp utredare till Paris för att bistå, rapporterar The New York Times.