Topp & stopp!

Metro gillar
Priset. Optimus G är nästan tusenlappen billigare än huvudkonkurrenterna vilket nog är det starkaste argumentet för att köpa mobilen.

Metro ogillar
Skärmen. Det kanske är taskigt, för skärmen är verkligen inte dålig. Men när konkurrenterna har 1080p räcker det inte att komma dragandes med 720p, eller vad säger ni?

In i minsta detalj

LG Optimus G

  • Pris: 4 990 kronor.
  • Mått: 131,9 x 68,9 x 8,5 mm.
  • Vikt: 145 gram.
  • Skärm: 4,7 tum. 1280 x 720 pixel.
  • Kamera: 13 megapixel.

Är detta LG:s toppmobil?
Just nu ser det ut så. Även om uppföljaren, Optimus G Pro, redan släppts i Japan. Det Transformers-klingande namnet är dock snäppet tuffare än vad själva mobilen är.

Jaså, är den inget att ha?
Jo, det vill jag nog påstå. Den är till och med riktig bra. Den är väldesignad och på insidan tickar den av de flesta boxar, som 4G och en fyrkärnig processor.

Och hur känns den?
Den känns plastig, men inte riktigt Samsung-plastig. Men utsidan är i själva verket tillverkad av reptåligt Gorilla-glas. På ett sätt är det en av de trevligare lurarna just eftersom den är rätt intetsägande och diskret. 

Vem ska välja LG?
Det är något oklart. Hittills är både Sony Xperia Z och HTC One snäppet vassare. Men det här alternativet är åtminstone lite billigare, utan att på något sätt vara en budgetmobil.

Någon invändning?
Betygsfyran är klar, men inte i översta skiktet. Xperia Z, som också hamnade på fyra, var både vattentät och hade bättre skärm. Galaxy S4 är definitivt också något vassare. 

I en mening?
Prisvärd LG-lur som kan mäta sig med klassens värstingar.