Topp & stopp!
  • Metro gillar

Enkla Sonos. Välkommen tillbaka till mitt hem kära Sonos. Jag har saknat er. Få teknikprodukter är så enkla och fungerar lika felfritt som er.

  • Metro ogillar

Priset. Den här ljudribban kostar sex lakan vilket är i högsta laget. Den som vill ha ett riktigt surroundsystem måste dessutom köpa till bas- och satellithögtalare.

In i minsta detalj

Sonos Playbar

  • Pris. 5 990 kronor.
  • Mått. 900 x 85x 140 mm.
  • Vikt. 5,4 kilo.
  • I en mening. Smidig men något kostsam tv-högtalare.

Ser ut som en tv-högtalare?
Det stämmer bra. Sonos har gett sig in i ”soundbar”-leken där det handlar om avlånga högtalare som ska ge ett fylligare ljud i tv-soffan.

Hur går det till då?
Soundbar-högtalarna fungerar lite som en mustasch till din platt-tv. De placeras helt enkelt, med viss finess, under skärmen, antingen hängda på vägg eller slängda på bänk. Sedan levererar de bättre ljud (förhoppningsvis) än det som är inbyggt i tv:n.

Vad tillför Sonos till detta?
Allt ska ju vara trådlöst nuförtiden, vilket Sonos bemästrar. Det finns nog ingen annan hemelektronik som är så enkel att installera som deras. Det är i princip bara att koppla in i väggen och köra. Resten sköter du via mobilen eller surfplattan.

Men inte kan det bli hemmabio-ljud av en liten högtalare?
Självfallet inte, men Playbar är mer estetiskt tilltalande än massa små ljudburkar som sitter smetade över hela väggarna. Ljudet är fortfarande bra, för den som är ute efter en smidig lösning.

Skulle du rekommendera den?
Det är främst priset som talar emot Sonos. Bose har visserligen en konkurrent för mer än dubbla priset. Men för att få ett rejält surroundljud behöver du utöver de 6 000 kronorna betala för en bashögtalare och två satelliter. Det blir dyrt.