Fakta: Lockades in i bilen

De två prostituerade kvinnorna i Malmö lockades in i 39-åringens bil när han påstod att han kulle köpa sex av dem i somras. I stället togs de tillfånga och hölls inlåsta i mannens lägenhet i Staffanstorp i nästan ett halvt dygn. Under delar av tiden satt hans 80-åriga moder och en 45-årig vän vakt.

Den 39-årige mannen döms av Lunds tingsrätt till fängelse i åtta år för människorov, försök till samma brott, tre fall av våldtäkt, grovt koppleri, stöld och ringa vapenbrott. Den 45-årige mannen fälls för människorov och grovt koppleri, och döms till fängelse i fem och ett halvt år. Den 80-åriga kvinnan får fängelse i tre år för människorov och medhjälp till försök till människorov.

39-åringen ska också betala närmare 380 000 i skadestånd, varav cirka 110 000 ska betalas solidariskt med de två övriga åtalade.

Den 39-årige mannen och hans 45-årige vän hade planerat att de skulle tillfångata kvinnor i Malmö för att sedan sälja dem som sexslavar.

Efter ett misslyckat försök lyckades 39-åringen få med sig två kvinnor i sin bil en julidag i somras och på en parkeringsplats i Staffanstorp mötte hans 80-åriga mor och 45-åringen upp. Där handfängslades och knivhotades kvinnorna, innan de kördes hem till 39-åringen.

Kvinnorna fotades sedan av nakna och bilderna lades ut med en prislista på en eskortsida. Den 39-årige mannen våldtog även de båda kvinnorna, som lyckades fly när de skulle förflyttas till moderns villa 100 meter därifrån. Senare samma dag rövade 39-åringen bort ytterligare tre kvinnor i Malmö, men trion flydde när de kom fram till parkeringsplatsen i Staffanstorp.

Den 45-årige mannen har hävdat att det rörde sig om ett rollspel, men såväl medkumpanerna som de utsatta kvinnorna har förnekat detta. Lunds tingsrätt dömer nu 39-åringen till åtta års fängelse för bland annat människorov och tre fall av våldtäkt. Den 45-årige mannen döms till fem och ett halvt års fängelse medan kvinnan får tre års fängelse.