Under natten till söndagen sprayade någon tårgas eller pepparspray på Harrys i Kristinehamn där över 500 personer firade halloween.

– Någon sa att någon gas hade släppts ut på nattklubben. Jag sprang dit och kände av den. Vi stängde av musiken, öppnade fönster och dörrar och drog ut människor, säger Idris Aslan, restaurangchef på Harrys, till TT.

Enligt polisen var det bitvis kaotiskt. Människor vällde ut från krogen. Flera personer mådde så dåligt att de fick lägga sig på marken utanför.

Man med kroknäsa

Enligt ett vittnesmål ska en man i 25-årsåldern, som var klädd i svarta kläder, sminkad i ansiktet och hade en kroknäsa, ha sprayat en kvinna i ansiktet.

– Men vi har andra vittnesmål som pekar ut andra gärningsmän. Så det är inte helt säkert att det är den här personen, säger Peter Uulas, förundersökningsledare på krimjouren i Värmland.

Fyra personer fördes till sjukhus och fyra personer behandlades av ambulanspersonal på plats efter gasattacken. Dessutom fick ambulanspersonal uppsöka sjukhus för att de blev illamående, enligt polisen.

Händelsen rubriceras som misshandel och framkallande av fara för annan.

Söker spår på kläder

Ingen person har gripits för attacken, men polisen har tagit ett antal klädesplagg som gästerna hade på sig i beslag. Plaggen ska undersökas i syfte att få fram vilken sorts gas som kan ha släppts ut.