Skalvet, med en magnitud på 6,8, ägde rum 29 kilometer väster om staden Imphal i den indiska delstaten Manipur, enligt USA:s geologiska institut USGS. Men chockvågorna kunde kännas så långt bort som i burmesiska Rangoon.

Skalvet inträffade tidigt på morgonen när många fortfarande låg och sov och fick taken på några byggnader i Imphal att rasa in. Sex personer dog i Indien och fem i grannlandet Bangladesh, enligt myndigheter.

– Jag kände inte skalvet men när jag vaknade hade hela taket kollapsat ovanför mig, säger den 21-åriga studenten R.K. Ewansana, som turligt nog befann sig på första våningen när en sex våningar hög byggnad rasade ihop.

Omkring 100 personer rapporteras ha fått föras till sjukhus, varav en tredjedel med allvarliga skador. I Bangladesh skadades omkring 90 människor i samband med skalvet, enligt myndigheter.

Indiska regeringen meddelar att personal från den Nationella katastrofstyrkan har skickats till Imphal för att bistå med räddningsarbetet, som försvåras av att en del drabbade områden är svåråtkomliga.