Så donerar du hår

Det avklippta håret måste vara minst 30 centimeter långt samt oskadat. Det bästa är att kontakta en perukmakare eller en frisör för att avgöra om kvaliteten på håret är tillräckligt bra för att doneras. Håret får inte vara färgat och ska klippas av på ett visst sätt.

Källa: Barncancerfonden

Sexåriga Towa Larsson är numera korthårig. Hennes långa hår klipptes av för en månad sedan och ska bli till peruker för cancersjuka barn.

– Det är helt och hållet hennes eget beslut. Man blir ju otroligt stolt att hon har så mycket förståelse trots att hon är så ung, säger mamma Maria Larsson.

LÄS MER: Christian, 8, sparade håret i två år – för att hjälpa cancersjuka barn

Det var när hon och dottern satt och kollade på Facebook som det dök upp en bild på ett barn utan hår i flödet. Maria förklarade för Towa att det kan vara en biverkning för de som behandlats med cellgifter.

– Jag sa till mamma att jag har så långt hår och vill ge det till dem, säger Towa till Metro.

Arbetarbladet var först med att skriva om familjen som bor i Österfärnebo. Det avklippta håret postades i slutet av förra veckan.

►LÄS MER: Plötsligt började Maria, 22, tappa håret: ”Någonting var riktigt fel”

Towa Larsson tycker att det är skönt att ha kortare hår, det långa håret kittlades och kliades nämligen. Inte heller mamma Maria ser något negativt med den nya frisyren.

– Det är hår, det växer ut igen, säger hon.