Fakta: Detta sade Trump

Donald Trump befann sig i Los Angeles 2005 för Emmygalan när han blev upplockad i en buss som användes för att göra reklam för tv-programmet "Access Hollywood", ett nöjesprogram som handlar om kändisar och händelser i främst Hollywood.

I bussen fanns, förutom Trump och programledaren Billy Bush, inspelningspersonal. När bussen når studion hoppar kameramännen av för att filma när Trump och Bush kommer ut ur bussen. Inne i bussen berättar Trump att han stött på gifta Nancy O'Dell och tagit med henne för att handla möbler. Där verkar de upptäcka skådespelaren Arianne Zucker, som ska föra Trump och Bush till inspelningen av "Våra bästa år", där Trump ska göra ett gästspel.

Då hörs Trump säga:

"Jag måste ta några Tic-tacs (mintpastiller), utifall jag skulle börja kyssa henne. Du vet jag är per automatik attraherad av vackra (kvinnor) – jag börjar helt enkelt kyssa dem. Det är som en magnet. Jag kysser bara, jag väntar inte. När man är stjärna låter de en göra det. Vad du vill. Ta tag i fittan ('Grab her by the pussy'). Du kan göra vad som helst".

Fakta: Valkalendern i USA

19 oktober: Tredje och sista debatten mellan presidentkandidaterna, i Las Vegas i Nevada.

8 november: Presidentval, kongressval samt en rad lokala val.

20 januari 2017: USA:s 45:e president tillträder.

Med mindre än en månad kvar till presidentvalet i USA trädde två kvinnor fram i tidningen The New York Times, där de berättat att Donald Trump tidigare antastat dem. Trump förnekar och hotar att stämma tidningen.

– De här illvilliga påståendena om mig om olämpligt uppförande mot kvinnor är totalt och fullständigt falska. Och Clintons känner till det, och de känner till det väl, sade Trump vid ett kampanjmöte i Florida där han samtidigt lovade offentliggöra bevis som motbevisar anklagelserna, enligt Reuters.

"Händer överallt"

En av kvinnorna vittnar i New York Times om att Trump tafsade på henne ombord på ett flygplan för 30 år sedan.

– Han var som en bläckfisk. Hans händer var överallt, säger den tidigare affärskvinnan till tidningen.

Den andra kvinnan berättar om en händelse 2005 då hon jobbade i receptionen på ett företag i fastigheten Trump Tower i New York. Trump ska ha kysst henne direkt på munnen utanför en hiss.

– Det kändes inte som en olyckshändelse. Det kändes som en kränkning.

Trumps advokat Marc Kasowitz har hotat stämma tidningen. Men i ett brev till Kasowitz skriver tidningens advokat David McCraw att Trump själv har "skrutit" med att han utan medgivande tafsat på kvinnor, talat i sexuella termer om sin egen dotter, att tidningen hållit sig inom lagens ramar och att den välkomnar en rättegång för att få Trump "på rätt kurs" om han tror att de drabbade kvinnorna eller medierna inte har rätt att yttra sig.

Totalt är det nu sju kvinnor som gått ut och hävdat olika övergrepp av Trump.

Fler träder fram

Uppgifterna kommer efter det att Donald Trump hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han gjort grovt sexistiska uttalanden 2005. Han har bett om ursäkt och hela tiden hävdat att det bara rör sig om "omklädningsrumsprat", inte handlingar. Det ska nu ha fått kvinnorna att träda fram. Ingen av dem polisanmälde det inträffade när det hände men ska ha berättat det för anhöriga och vänner, som tidningen också pratat med.

I ett uttalande från Trumps kampanj avfärdas uppgifterna i The New York Times som "karaktärsmord" och helt påhittade.