Det här utmärker Trumps väljare

1. Få afroamerikaner stödjer Donald Trump. 90 procent av alla republikanska väljare är etniskt vita. Andelen etniskt vita av USA:s befolkning totalt är omkring 60 procent (US Census 2014).

2. Många som stödjer Trump vill bland annat deportera alla papperslösa från USA. 56 procent av republikanska väljare vill detta, enligt en ny mätning som genomfördes av Washington Post och ABC News. 46 procent av dessa stödjer Trump.

3. En stor del är islamkritiska. 76 procent av de republikanska väljarna anser att islamska värderingar står i strid med de amerikanska värderingarna, enligt Public Religion Research Institute, en partipolitiskt obunden organisation.

4. 69 procent av republikanska väljare, inklusive de som stödjer Trump, vill inte ta emot flyktingar. Av de väljare som vill deportera papperslösa och inte ta emot syriska flyktingar stödjer 56 procent Trump, enligt Washington Post och ABC News-mätningen.

Källa: NBC News, Statistikmyndigheten US Census

Den senaste tiden har fastighetsmagnaten Donald Trump hamnat i flera blåsväder. På mindre än en vecka har fastighetsmagnaten Donald Trump tappat tolv procentenheter, enligt en opinionsmätning av Reuters/Ipsos.

Efter terrorattentaten i Paris sade den frispråkige miljardären att alla muslimer i USA borde registreras i en särskild databas. Han hävdade även att tusentals muslimer firade 11 septemberattackerna trots att det var helt fel.

Kritikerna rasade och gjorde jämförelser med Nazityskland. Han fick också ta emot starka protester för att under ett tal ha hånat en funktionshindrad tidningsreporter.

Enligt opinionsmätningen stöder 31 procent av de republikanska väljarna Trump som presidentkandidat. Tvåan, den pensionerade neurokirurgen Ben Carson, halkar samtidigt ner till 15 procent, medan senatorerna Marco Rubio och Ted Cruz ligger på åtta procent vardera, följda av Jeb Bush på sju procent.

Många republikaner som stödjer Trump vill bland annat deportera alla papperslösa från USA och är till stor del islamkritiska, enligt NBC News, som gjort en sammanställning av det som utmärker Trumps väljare.