"Baserat på den otroligt felaktiga rapporteringen av den rekordartade Trump-kampanjen, återkallar vi härmed pressackrediteringarna för falska och oärliga Washington Post", skriver presidentkandidaten på sin Facebooksida.

Trump portade tidningen, som är en av USA:s största, sedan han i måndags kritiserat den för dess rapportering om hans uttalanden efter terrorattacken i Orlando.

– Trump har tidigare riktat direkta förolämpningar mot journalister i tal och det ligger i linje med att han vill lägga ut medier som motståndare i hans kampanj. Om man ser ur ett samhällsperspektiv är det en väldigt farofylld väg att gå för en politiker, att peka ut journalister som något som man tar avstånd från, säger Jonas Nordling.

– En presidentkandidat ska kunna agera på ett sätt som inte misstänkliggör den fria pressen.

Jonas Nordling anser att en oroväckande utveckling väntar om Trump skulle bli USA:s nästa president och då ha en fientlig relation till vissa redaktioner och journalister.

– Det finns många andra exempel på det, inte minst i Europa, där valda ledare sätter sig emot medierna. Det gynnar aldrig det fria ordet och i slutändan inte heller den demokratiska utvecklingen.

Ett antal reportrar på Washington Post har fått i uppdrag att skriva en bok om Trump som ska komma ut senare i år.