Flygattacken med så kallade oljefatsbomber ägde rum nära en plats där människor tog emot kondoleanser för dem som nyligen dödades i bombningar i en närliggande stadsdel, meddelar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar det syriska inbördeskriget från Storbritannien.

Bomber av oljefat

Enligt SOHR var det flygplan från den syriska regimen som genomförde attacken och de 15 offren ska alla ha varit civila.

– Det kom först en oljefatsbomb, och när sedan människor samlats och ambulanser kommit fram släpptes ytterligare en oljefatsbomb och fler människor dödades, säger en reporter från nyhetsbyrån AFP på plats i Aleppo.

Under dagen kom det också rapporter om sammandrabbningar mellan turkiska och kurdiska styrkor inne i Syrien.

Den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu rapporterade på eftermiddagen att en turkisk soldat dödats i striderna, och att det var kurdiska styrkor som låg bakom attacken som dödade soldaten. Tidigare rapporterades att Turkiet förstört en vapenarsenal och en postering som tillhörde "terrorgrupper" inne i Syrien.

Vill krossa YPG

De pro-kurdiska rebellerna hävdade å sin sida att de utsatts för turkiska flygattacker under morgonen. Turkiet betraktar kurdiska YPG-milisen som en terrororganisation.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har sagt att den turkiska insatsen i Syrien lika mycket handlar om att bekämpa kurdiska grupper, som YPG-milisen, som att krossa terrorgruppen IS.

Turkiet ser YPG som en förlängning av Kurdistans arbetarparti (PKK) som kämpar för självständighet sedan 1980-talet. PKK är terrorstämplat av EU och USA, men Turkiet har inte lyckats övertyga sina allierade i väst att betrakta YPG på samma sätt.