– Kära tittare, bli inte förvånade om ni ser poliser i vår studio de närmsta minuterna, sade nyhetsankaret på tv-kanalen Bugün, som direktsände tillslaget, enligt tidningen Today's Zaman.

Stormningen kom efter att en domstol i Ankara i måndags bestämt att mediebolaget Koza-Ipek ska beslagtas och i stället skötas av förvaltare. Det har lett till protester i både Ankara och Istanbul.

Åklagare anklagar mediehuset för att ha finansierat terror och spridit terrorpropaganda, men ledningen säger att processen är politiskt motiverad. Bolaget driver bland annat tv-kanalerna Bugün och Kanaltürk, samt två tidningar, och har band till den liberale muslimske opinionsbildaren Fethullah Gülen, en ärkefiende till president Recep Tayyip Erdogan.

Tystar motståndare

På söndag går Turkiet till nyval, där Erdogans AKP hoppas kunna vinna tillbaka den egna majoritet som partiet förlorade i valet i juni. Kritiker anklagar presidenten för att försöka tysta sina politiska motståndare inför valet och presidenten har även fått hård internationell kritik för den allt mer kringskurna pressfriheten i landet.

– Situationen kring Kozi-Ipek är oroande, säger Catherine Ray, talesperson för EU:s utrikeschef Federica Mogherini, enligt AFP.

Hon betonar att Turkiet som kandidatland till EU "måste respektera mänskliga rättigheter, vilket inkluderar yttrandefrihet".

Skolpojkar riskerar fängelse

Samtidigt rapporterar turkiska medier att två pojkar i Diyarbakir, 12 och 13 år gamla, anklagas för att ha förolämpat presidenten, då de i maj rivit ned affischer av honom. Åklagaren yrkar på fängelsestraff på mellan 14 månader och fyra år och åtta månader för pojkarna, skriver tidningen Hürriyet.