Minst två personer har omkommit i ovädret, som drabbat Taiwan med kraftig blåst och skyfall. En soldat hittades död efter att ha fallit i havet vid ön Dongyin, och ytterligare en person drunknade på en strand i Hualien på den taiwanesiska östkusten. Tiotals har skadats, de flesta av fallande föremål. Lokala myndigheter har instruerat alla fartyg som är ute på havet att återvända till sina hamnar.

Tyfonen nådde ön på fredagsmorgonen, med vindbyar på upp till 55 meter per sekund. Tusentals personer har fått fly sina hem på grund av risken för jordskred eller översvämningar. I avlägset belägna delar av landet har armén gått från hus till hus och uppmanat de boende att evakuera. Sammanlagt förlorade nästan en halv miljon hushåll strömmen när tyfonen slog till. Omkring 125 000 hade fortfarande inte fått tillbaka den på eftermiddagen lokal tid.

2009 drog en annan tyfon in över landet och dödade fler än 600 människor, som i många fall begravdes i enorma jordskred. Sedan dess har taiwanesiska myndigheter lagt större vikt vid att evakuera människor i samband med oväder.