Fakta: Misstänkt dödade barn under sommaren

19 juni, fem månader gammal flicka i Sunne kommun.

Mamman och pappan är häktade misstänkta för mord.

8-11 juli, sju månader gammal pojke i Västra Götaland.

Pappan häktad misstänkt för grovt vållande till annans död och misshandel.

Mamman misstänks för vållande till annans död.

23-24 juli, tvillingbarn under ett år i Eksjö kommun.

Mamman och pappan misstänks för grovt vållande till annans död.

Källa: Åklagarmyndigheten

Två personer hemmahörande i Kristianstadtrakten har anhållits misstänkta för att ha dödat ett fyra veckor gammalt spädbarn.

Barnet avled på universitetssjukhuset i Lund på lördagskvällen, och sjukhuset larmade polisen.

– Vid 19-tiden så greps två människor misstänkta för mord alternativt dråp, och det till följd av omständigheter runt ett spädbarn på fyra veckor som avled på sjukhuset i Lund, säger Magnus Lautin, inre befäl på Kristianstadspolisen.

Har anhållits

De anhölls senare på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke. Enligt polisen är de två personerna "av yngre ålder, dock över 18 år".

Ärendet har lämnats över till åklagare Eva Norberg som inte vill kommentera vilken relation de anhållna eventuellt har till barnet. Däremot ser hon utredningsläget som gott.

– Men det här är svåra ärenden och det finns många svårigheter i dem, säger hon.

Många utredningsåtgärder

Polisen har startat olika utredningsåtgärder både i Kristianstad och i Lund.

– Det har genomförts utredningsåtgärder på förmiddagen i dag men det är information som jag försiktig att dela med mig av, säger Norberg.

Hur de anhållna ställer sig till anklagelserna vill hon i nuläget inte kommentera. Aftonbladet har rapporterat att en av de misstänkta, en kvinna, skulle ha gjort vissa medgivanden i förhör. Men det stämmer inte, enligt Norberg.

– Den (informationen) kan jag inte bekräfta, snarare dementera. Jag har inte den uppfattningen och jag har inte fått den bilden av ärendet, av hennes förhör i alla fall.

Förutom de inledande förhör som alltid hålls vid delgivande av misstanke och inför ett beslut om anhållan har enligt Norberg inga andra förhör hållits.

– Men det finns planer på att de ska höras.