Tyskland är det land i Europa som tagit emot flest flyktingar under det senaste året. Drygt en miljon flyktingar har anlänt i landet under 2015, mer än fyra gånger så många som 2014. 

Detta har, som bland annat New York times skriver, lett till flera olika initiativ från den tyska staten och civilsamhällen med syftet att förklara landets historia och traditioner för de flyktingar som anländer i landet. 

► LÄS MER: Fazer: Därför tar vi 572 kronor om dagen för mat till flyktingar
 

Initiativen har bland annat innefattat en kortare guidebok riktad till flyktingar som redan kan tyska, en kortare pamflett i tretton olika språk, en mobilapplikation, en videopodcast men kanske framför allt en tecknad serie gjord i den stil som annars präglar säkerhetsmanualer i flygplan.

"I Tyskland löser man inte dispyter genom att slåss", "Du får inte slå barn", "Att använda förnamn är ett tecken på att du står nära någon". Det är några av de tips som finns i den fjorton sidor långa serien. Serien publicerades av det tyska public service-bolaget Bayerischer Rundfunk i oktober men kom först under förra veckan att väcka mycket uppmärksamhet internationellt.

På sociala medier väcker serien mycket kritik. Den Dubaibaserade reportern Jenan Moussa skrev bland annat på Twitter att hon inte visste om hon skulle skratta eller gråta. Satirikern Karl Sharro svarade med att göra en egen "guide" för hur väst borde agera i mellanöstern som bland annat innefattar tipsen att inte bomba andra länder eller sälja vapen till diktaturer.

Flera av initiativen har dock mötts av mer positiv kritik. Ett exempel är videoserien "Guide för flyktingar", ledd av reportern Henry Lai som själv har  flyktingbakgrund.

► LÄS MER: Nej, polisen tjänar inte 2000 kronor mer än flyktingar