Den stora, brittiska tidningen Financial Times skriver att anti-immigrationspartiet Sverigedemokraterna visar en tydlig ökning i vad som annars brukar vara ett starkt socialdemokratiskt fäste.

Även Financial Times drar parallellen, likt politiska experten Stina Morian, att morden på Ikea har haft en påverkan på resultatet.

►LÄS MER: Yougov: Nu är SD Sveriges största parti

Tidningen skriver vidare att man ser liknande missnöjespartier runt i Europa och andra nordiska länder växa starkt. Men enligt Financial Times har inte Sverigedemokraterna kunnat ingå i regering på grund av sina nynazistiska rötter och för att man blivit utesluten av alla andra partier.

I övrigt tar norska, danska och finska medier upp nyheten om SD:s resultat i Yougov-undersökningen.

Danska TV2 sätter rubriken: ”Mätning: Kontroversiellt högerparti är Sveriges största”.

►LÄS MER: SD: Tabun kring invandringsfrågan har släppt

Finska public service-bolaget Yle skriver att så många som 46 procent av svenskarna anser att flyktingfrågan för närvarande är den viktigaste politiska frågan. Även Yle tar upp Ikea-morden i sin text för att avsluta med att 37 033 personer sökte asyl i Sverige under juli, enligt Migrationsverket.

Norska Dagens Næringsliv konstaterar förutom nyheten att Yougov-undersökningar tenderar att ge Sverigedemokraterna ett högre resultat än andra mätningar.

►LÄS MER: Forskaren: SD:s framgång unikt i svensk partihistoria

►LÄS MER: Här är det enda sättet att stoppa SD:s framgång