Germanwings flight 9525

Planet, en Airbus A320 från flygbolaget Germanwings, var på väg från Barcelona i Spanien till tyska Düsseldorf när det kraschade.

Ombord fanns 150 personer, varav 144 passagerare och 6 i besättningen.

72 var tyska medborgare medan 35 var spanjorer.

Det fanns även passagerare från Argentina, Australien, Iran, Venezuela, USA, Belgien, Colombia, Danmark, Israel, Japan och Mexiko.

Japanska myndigheter uppger att två japaner troligen fanns ombord medan brittiska myndigheter säger att britter fanns med på flyget. Israeliska myndigheter uppger även att israeler fanns ombord.

Två spädbarn finns bland offren.

Källa: The Guardian, AFP, NTB

Den 23-åriga kvinnan från La Llagosta i Barcelona gifte sig i Spanien i lördags. Sedan var planen att det nygifta paret skulle flytta till Düsseldorf, skriver spanska El Mundo.

På tisdagsmorgonen klev de på planet som skulle ta dem till Tyskland.

Men där tog deras kärleksresa slut. Tillsammans med de resterande 148 passagerarna ombord på Germanwings flight 9525 dog de i kraschen i de franska Alperna.

Det är ännu oklart vad som orsakade kraschen och hoppet ligger på planets svarta lådor, som ska innehålla kommunikationen i cockpit och med flygledning.

De svarta lådorna har hittats – men nu kommer rapporter om att minneskortet i en av dem saknas, enligt New York Times.

Vid en presskonferens i Le Bourget utanför Paris meddelar en representant för franska flygsäkerhetsmyndigheten, BEA, att utredarna har kunnat få fram information från en av de svarta lådorna.

– Vi har kunnat extrahera en ljudfil från lådan, vi vet att det handlar om den olycksdrabbade flighten. Vi ska nu genomföra en detaljerad analys av ljuden och kommentarerna som vi får fram från inspelningen.

Troligen kommer det att ta några dagar innan utredarna kan presentera ett första resultat och några veckor för att kunna ge mer utförlig information.