Fakta: Rote Armee Fraktion

Den vänsterextrema Rote Armee Fraktion (RAF, Röda arméfraktionen) bedrev terroristisk verksamhet mellan 1970- och 90-talet och står bakom flera mord.

Rote Armee Fraktion har även kallats för Baader-Meinhof-ligan.

Namnet Rote Armee Fraktion används för att betona deras roll som en del av den sovjetiska kommunistiska världsrevolutionen.

Efter Berlinmurens fall, och efter Öst- och Västtyskland blev ett land igen, greps flera medlemmar i Baader-Meinhof-ligan.

Källa: TT, Nationalencyklopedin

– Vi har nu kontrollerat dem och kan nu konstatera att det inte är de misstänkta personerna. De har inget med brottet att göra och det hela har gått lugnt till. Ärendet är därmed helt avslutat för vår del, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, enligt SVT Nyheter.

De tre efterspanade – två män och en kvinna – är misstänkta för att ha försökt råna en värdetransport utanför Bremen i juni fjol. Polisen trodde att de sedan december gömt sig i en stuga i södra Sverige, enligt Kvällsposten.

De tre personerna har varit medlemmar i RAF och är internationellt efterlysta.

Inga svenska eller tyska myndigheter har bekräftat uppgifterna om att de skulle befinna sig i Sverige för TT.

Ingen var kvar i stugan i Halland när polisen kom dit på fredagen men nu har alltså de som hyrde den hittats. Det var ett tyskt par i 60-årsåldern, ungefär samma ålder som de eftersökta.