Fakta: De anklagade för mordet

Zaur Dadajev, tidigare medlem av en tjetjensk militär elitstyrka. Han anses ha avfyrat sex skott mot Boris Nemtsov.

Hans kusin Anzor Gubasjev utpekas som förare av flyktbilen. Ytterligare en man, Beslan Sjabanov, sägs ha funnits i flyktbilen, men denne dog senare efter att ha gripits i Tjetjenien.

Dessa tre stod för övervakningen av Nemtsov.

Ytterligare tre män, Ramzan Bachajev, Tamerlan Eskerchanov och Shagid Gubasjev var inte på mordplatsen men anses ha skaffat mordvapnet och hjälpt till att planera brottet.

Två av dem anklagas för att ha haft Nemtsov under bevakning i flera månader. Zaur Dadajev, utpekad för att ha utfört mordet, var tidigare officerare i den tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrovs militära specialstyrka.

De tre övriga anses inte ha varit med vid själva mordplatsen, men de anklagas för att ha skaffat mordvapnet och hjälpt till att planera mordet.

Samtliga misstänkta förnekar brott.

Utredarna uppger att den man som misstänks ha beställt mordet och erbjudit dem motsvarande två miljoner kronor har flytt från Ryssland, skriver AFP.

Nemtsov var vice premiärminister under Boris Jeltsins tid på 1990-talet. Han föll dock i onåd när Vladimir Putin blev president och han blev därefter en uttalad kritiker av Kremls politik.

Den 55-årige Nemtsov sköts ihjäl med sex skott inte långt från Kreml i februari 2015.

Familjen Nemtsovs advokat Olga Michailova framförde i rätten att utredningen av mordet varken är objektiv eller fullständig. Hon pekade bland annat på att det inte finns några videoupptagningar trots att mordplatsen låg så centralt, rapporterar BBC.