Den stal showen redan i första deltävlingen, älskades av publiken, ratades av proffstyckarna och stod för finalens stora skandal. Som vilken schlagerstjärna som helst. Fast den var ingen schlagerstjärna, den var en app till smarta mobiler.

Inför förra vinterns Melodifestival lanserade SVT den så kallade hjärtröstningen där tittare tilläts rösta på bidragen medan de framfördes. Appen blev våldsamt populär och antalet röster överseg vida det som inkom via sms och telefon. Men i finalen brakade systemet ihop, hjärtrösterna fick strykas och succén vändes till fiasko.

Trots det väljer SVT att satsa på en liknande app till nästa års festival.

– Den kommer absolut tillbaka i en ny, bättre, säkrare version. Vi gick från noll till 650 000 användare på sex veckor, det betyder att den måste komma tillbaka, säger Christer Björkman, Melodifestivalens exekutive producent.

Röstningsförfarandet kommer att vara det samma som i vintras, men appen kommer att justeras för att bli enklare att använda.

– Man kommer att kunna rösta i den på samma sätt. Den kommer att vara lite tydligare och den kommer förhoppningsvis inte att ha några barnsjukdomar kvar, säger Christer Björkman.